2022-10-22
講開飲嘢,尖沙咀諾士佛臺一向係最先唸到嘅答案。今次依間《Backdoor》就係新嘅酒吧。酒吧設計主要走型格黑色風,配以燈光形成無數個正方形拱門,有一種層層遞進的感覺。雖然係酒吧,但係嘢食都相當講究,Appetizer刺參吞拿他他·三文魚籽 $128圓柱形嘅吞拿他他上面放滿三文魚籽,吞拿魚生又好新鮮,三文魚籽咬開充滿海水嘅咸鮮味,兩樣嘢配搭埋一齊令到菜式更加鮮味。Main越南蟹肉·加拿大海膽·蔥油·意大利粉 $198意大利粉上面放滿加拿大海膽,睇落已經好邪惡。越南蟹肉同埋加拿大海膽都好鮮甜。精華所在一定要數一數佢地嘅蔥油,加埋乾蔥一齊整成嘅蔥油,令到成個意大利粉特別香濃,值得推介。Cocktail Abbey Garden $108酒底主要有Gin, 加上Lavender, Rose, Lychee and Lemon。粉紅色好適合打卡,味道會有果香味,荔支同埋檸檬會帶少少酸味,好適合夏天飲嘅Cocktail。如果唔想飲酒,都可以試一試佢哋嘅Mocktail。我就試左Lavender Lemonade $98。藍紫色嘅外型已經好吸引,上面真係插左薰衣草。主要係薰衣草汁加上檸檬汁同埋梳打水
雖然係酒吧,但係嘢食都相當講究,
Appetizer
刺參吞拿他他·三文魚籽 $128
Main
越南蟹肉·加拿大海膽·蔥油·意大利粉 $198
Cocktail
Abbey Garden $108
如果唔想飲酒,都可以試一試佢哋嘅Mocktail。我就試左Lavender Lemonade $98。藍紫色嘅外型已經好吸引,上面真係插左薰衣草。主要係薰衣草汁加上檸檬汁同埋梳打水,清新又清暑。
如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘
多謝大家!!!