2023-11-21 21 瀏覽
今日約咗朋友嚟尖沙咀韓國街食韓國嘢,見到呢間街尾嘅餐廳好似係新開,一於試下佢嘅午餐❤️我們點了以下食品:釜山魚糕烏冬 $78 - 這個釜山魚糕烏冬真的超讚!烏冬捲在筷子上,打卡一流!湯底應該是柴魚高湯,烏冬有嚼勁,吃起來滑溜溜的,魚糕有點粉粉的口感,整體來說真的好好吃.(煎)韓牛餃子 $72 - 這個(煎)韓牛餃子外皮煎得酥脆,一咬爆汁,裡面的牛肉和粉絲餡料超級美味!味道偏重一點,點旁邊的餃子汁已經很夠味了👍🏻大愛這道韓牛餃子👍🏻泡菜章魚粥 $118 - 質地濃稠,吃的時候可以感受到飯粒的口感,非常有嚼勁。泡菜攪拌後帶出這碗粥獨特的蔬菜甜味,章魚切得很細,容易咀嚼,配合蔬菜的甜味令人回味無窮!今日有啲作病本身冇乜胃口,但食呢個粥啱啱,好配合埋脆卜卜嘅韓牛餃子,冇得頂👍🏻

我們點了以下食品:

午餐