2023-11-28
去完泰國之後心思思仲想食泰國菜,今日搵到網上評價好高分嘅Siam28,位於尖沙咀旺區,而且係厚福街附近,非常容易搵!一出𨋢就會見到佢哋大大個logo餐廳內嘅裝修走森林自然風,裝飾自然得黎又幾適合打卡!咁而且餐廳有分兩邊,右邊好適合普通平時朋友聚會,左邊比較隱蔽,好適合一大班人book枱食飯!咁啱我哋嗰日去食嘅時候就見到有一班大小朋友嘅家庭聚會,因為餐廳空間都好大,就算小朋友走動都唔會危險~門口設有可愛打卡位~🪄地道泰式海鮮桶 2人份 $218🫗🦑🌽虎蝦|藍青口|原粒帶子|大蜆|魷魚醬汁甜甜辣辣,十分惹味!完全還原泰式夜市可以食到嘅海鮮桶!🤍海鮮全部都好新鮮,尤其是滿滿嘅魷魚!🦑面頭沾滿醬汁,真係勁滿足~💕🌸夜繽紛Happy Hour限時優惠*🌸惠顧任何兩杯正價酒精飲品或無酒精雞尾酒🍹即可+$99優惠價選購兩款主餐牌內THAIPAS 泰式小食!🥗星期日至星期四5pm-9pm呢段時間去食就可以享有優惠!〰️香茅雞脾菇蛋碎生菜包非常之健康嘅配搭,清爽嘅香茅汁配上雞髀菇蛋碎,再用生菜包住,雞髀菇嘅香味同口感爽彈,食吓食吓就唔經唔覺食晒全部!〰鮮蝦柚子沙律一開頭我覺得好似好普通,但係原來唔係普通出
今日搵到網上評價好高分嘅Siam28,
位於尖沙咀旺區,而且係厚福街附近,非常容易搵!
一出𨋢就會見到佢哋大大個logo
餐廳內嘅裝修走森林自然風,裝飾自然得黎又幾適合打卡!
咁而且餐廳有分兩邊,右邊好適合普通平時朋友聚會,
左邊比較隱蔽,好適合一大班人book枱食飯!
就算小朋友走動都唔會危險~
門口設有可愛打卡位~
🪄
地道泰式海鮮桶 2人份 $218🫗🦑🌽
虎蝦|藍青口|原粒帶子|大蜆|魷魚
地道泰式海鮮桶
醬汁甜甜辣辣,十分惹味!
完全還原泰式夜市可以食到嘅海鮮桶!🤍
海鮮全部都好新鮮,
尤其是滿滿嘅魷魚!🦑
面頭沾滿醬汁,真係勁滿足~💕
🌸夜繽紛Happy Hour限時優惠*🌸
惠顧任何兩杯正價酒精飲品或無酒精雞尾酒🍹
夜繽紛Happy Hour限時優惠
星期日至星期四5pm-9pm呢段時間去食就可以享有優惠!
〰️香茅雞脾菇蛋碎生菜包
非常之健康嘅配搭,
清爽嘅香茅汁配上雞髀菇蛋碎,
再用生菜包住,
雞髀菇嘅香味同口感爽彈,
食吓食吓就唔經唔覺食晒全部!
〰鮮蝦柚子沙律
一開頭我覺得好似好普通,
但係原來唔係普通出面食到嘅沙律,
而係用咗柚子為主,
每一啖都係散發緊柚子嘅香氣!
鮮蝦柚子沙律
同時間面頭嘅櫻花蝦乾等等嘅配料,
中和左柚子嘅澀味,令到成件事更加清爽!
鮮蝦口感都彈牙,可以配埋柚子一齊食!
而飲品我哋就揀咗兩者都係用咗蝶豆花做Base,叫左一杯酒精飲品同一杯無酒精雞尾酒
〰️Purple Dream
比較特別嘅Purple Dream由vodka,Malibu椰子Rum酒,青檸汁組成,
非常易入口而且好Fresh!
〰️Flower
裝飾嘅花朵同隻杯都好可愛
淡淡嘅薰衣草味,再加上紅莓汁,甜甜酸酸嘅配搭!
甜品🥧泰式炸香蕉
泰式炸香蕉
外脆內軟嘅炸香蕉,
淋上朱古力同煉奶十分之香甜!
一家人聚會最尾叫呢個甜品就啱晒!
泰式炸香蕉
最近餐廳有特別嘅優惠,
每滿$500會獲得$100coupon!
可以喺佢哋集團下嘅四間餐廳使用^〰️
餐廳嘅廚師由泰國人主理,
目的係令客人可以享受到最正宗嘅泰式風味!
餐廳職員都好積極踴躍,帶俾食客良好嘅體驗~一個主食,兩個小食,兩杯飲品同一個甜品,加埋都唔使$600!其實都幾抵食~
🏠 Siam 28 (中國保險大廈) (尖沙咀)
📍 尖沙咀金馬倫道48號中國保險大廈1樓A及B號舖
🕰️ 12:00-15:00/17:00-23:00
*不包括LEO啤酒及泰式生蝦,需加一收費
^優惠詳情請向店員查詢