2019-06-26 1619 瀏覽
星期六晏就! 同朋友行街走累了,想休息飲杯野坐下,就想到之前晚餐吃過的AVA。出名望到風景,晚市都好有水準,所以就帶朋友黎打下卡星期六 大約4pm到,當下係tea time 本來被安排坐另一邊 (無風景)但同服務員要求想位風景位,他們都好好安排到。 我地原本點另一個小食拼盤,但因為賣哂,所以就點了沙爹。點知份量多到嚇一嚇,有10串沙爹雞串 : 肉質非常嫩,有肉汁,味道係中東嗰種做法,帶酸味,重香草味(不是泰式,請留意喇)沙爹醬: 才是重點,甜甜地,好香花生味,重有花生粒,正下面的不只是裝飾,是黑松露沙律菜 凍Mocha 朱古力味幾香,咖啡味就啖少少嗰種朋友飲橙汁,個樣普通到唔普通,所以無影了提外話: 究竟點先會主動坐到風景位? 本人今次之後多左個迷思,因為上次book dinner 又係甘,book tea 又係甘。重點係風景位2次都仲有位所以如果因為風景因素,而選哩間餐廳可能提前少少問定有關狀況, 可能係要request 或者有最底消費等等,要不然就要好似我甘面皮厚厚。

出名望到風景,晚市都好有水準,所以就帶朋友黎打下卡

星期六 大約4pm到,當下係tea time

本來被安排坐另一邊 (無風景)
但同服務員要求想位風景位,他們都好好安排到。

沙爹醬: 才是重點,甜甜地,好香花生味,重有花生粒,正

下面的不只是裝飾,是黑松露沙律菜

凍Mocha 朱古力味幾香,咖啡味就啖少少嗰種
朋友飲橙汁,個樣普通到唔普通,所以無影了

提外話: 究竟點先會主動坐到風景位?
重點係風景位2次都仲有位

所以如果因為風景因素,而選哩間餐廳
要不然就要好似我甘面皮厚厚。