2024-08-09
法國菜我一般都好少機會會試,所以今次黎開The one行街就揀左呢間餐廳黎食dinnerBistrot Set for 2 ($538)佢嘅dinner set 都算幾抵食👍🏻5百幾就有齊湯、兩款starter/dessert同埋兩個main頭盤我哋就叫左法式點心拼盤😚 入面有蟹肉他他,蕃茄紅甜椒蘸醬,迷你蛋批,炸黑松露蘑菇球同西班牙火腿🥳種類豐富又好味🤤個人最推薦蟹肉他他同黑松露蘑菇球👍🏻一個夠鮮,一個夠濃🤪幾有驚喜主菜我哋就試左佢哋嘅原隻烤龍蝦(+$135)同蟹肉意粉🥰兩款都幾好食🤤尤其係蟹肉意粉真係好有驚喜😚蟹肉味夠濃夠鮮👍🏻但重點係佢嘅芝士海鮮白汁唔膩,食落仲好creamy、好夠香❤️推薦👍🏻至於佢哋嘅龍蝦都唔錯😌新鮮又彈牙,配埋酸酸地嘅芥末荷蘭醬汁,都幾開胃甜品我哋就揀咗芒果、红莓醬可麗餅配椰子雪糕,食落酸酸甜甜,都唔錯㗎😍另外佢哋嘅湯、麵包同飲品質素都唔錯😚 Strawberry Frozen同Tropicolada Frozen我哋試完都覺得幾好,都幾推薦大家加黎試
Bistrot Set for 2 ($538)