2023-09-20 67 瀏覽
Siam 28尖沙咀中國保險大廈1樓全層經開尖沙咀金馬倫道超多嘢食,天氣又濕又熱,梗係要去一間環境舒適,冷氣夠涼的餐廳,老友推介 Siam28 泰式餐廳,真係幾正!😻冬蔭雜菜湯湯底足料,用料新鮮,好快畀我清曬。菇類吸收了冬陰功湯的精華,爽口煙韌。湯底辣度適中,又夠香甜,喜歡吃辣的朋友一定要試。😋馬沙文咖哩牛舌配薄餅大廚調配的醬汁很出色,又香又甜, 加了椰漿提升層次,送飯送薄餅一流,配菜夠新鮮,牛舌味道濃郁,口感煙韌,不會太硬,啖啖肉,好正!必食!🤤泰式炸蝦餅拼燒豬頸肉蝦餅即叫即炸,新鮮彈牙,外層炸得剛剛好,又香又脆,醬汁香辣為主。炭燒豬頸肉夠香口,口感煙韌,酸酸甜甜的醬汁很開胃。😸龍眼冰甜度適中,飲完很舒服,原汁原味,好足料,推薦!😎Siam 28 食材新鮮,環境舒適,侍應服務態度好,還會再來。🤘🏻
Siam 28

尖沙咀中國保險大廈1樓全層

冬蔭雜菜湯

馬沙文咖哩牛舌配薄餅

泰式炸蝦餅拼燒豬頸肉

龍眼冰

甜度適中,飲完很舒服,原汁原味,好足料,推薦!😎

2023-09-12