2024-12-20
人氣餐廳集團Wooloomooloo 開左一間價錢親民、裝修地道嘅Mooo! 主打fusion菜,份量同選擇都好適合一班人分享,地點係尖沙咀,真係為聖誕節約朋友而設呀🎄午餐時間有超抵套餐,主菜+凍熱飲品,$20可以加配沙律或者甜品。我哋叫咗香煎比目魚加配沙律,沙律好大份足夠兩人食,比目魚非常嫩滑,有埋飲品性價比好高👍🏻黯然銷魂慢煮澳洲西冷牛扒牛肝菌煲仔飯 $248澳洲西冷牛扒切成小塊,五成熟,配上牛肝菌、半熟煎蛋,米飯都裏上特製醬汁,最後當然唔少得飯焦啦,打開嗰蓋已經聞到好香。香脆蝦多士🦐 $98賣相精緻,多士香脆可口,蝦餡好彈牙,配上鹹香蛋黃醬簡單一流,好想再叫多碟!酥脆鵪鶉、牛油洋蔥及醃青瓜🐦 $138本身仲好擔心鵪鶉同西式夾唔夾,但係鵪鶉炸到脆口,肉質依然嫩滑帶汁,鋪係底嘅牛油洋蔥及醃青瓜有啲似德國酸菜,好開胃,緩解咗肉類嘅油膩,一定要食晒啲配菜!原條牛骨髓慢煮牛腩威靈頓🐮 $288獨家招牌菜式之一,需要25分鐘製作時間,建議一坐低就嗌定。威靈頓酥皮一切開就見到軟腍牛腩,仍保留住肉汁,酸甜口味牛腩肉碎配上烤焗後逼出嘅油脂同骨髓組織,香味四溢,加少少酥皮就會有多重口感。菜式都融合得
黯然銷魂慢煮澳洲西冷牛扒牛肝菌煲仔飯 $248
香脆蝦多士🦐 $98
酥脆鵪鶉、牛油洋蔥及醃青瓜🐦 $138
原條牛骨髓慢煮牛腩威靈頓🐮 $288
菜式都融合得好唔錯,選擇豐富,而且份量大適合分享,推薦招牌菜式牛骨髓威靈頓、香脆蝦多士以及煲仔飯,牛扒質素好又處理得恰當,果然係牛扒專家!