2023-09-14 28 瀏覽
今日同約左尖沙咀返工既朋友食飯,揀左一間新開既酒吧試下,酒吧環境舒適,而且好適合傾計~飲品同食物選擇都多,我地叫左兩杯drink同3個野食share,分量十足!🌟#Mojito🍸經典既cocktail,以檸檬、薄荷葉和蘇打水做base,飲落清新冰涼,味道酸甜得黎薄荷葉的清香。🌟🌟#Sangria (white)🍹紅酒Sangria見得多,le度竟然有我最愛既白酒Sangria,即刻叫黎試下~以白酒做base,加入水果同syrup,味道清爽、果香濃郁得黎非常清新,推介~🌟🌟#Fish & Chips🐟🍟鱈魚同薯條炸得金黃酥脆,雖然炸衣係吉列既果一種,但一d都唔厚身,厚薄適中,炸完既魚塊依然非常嫩滑。上面灑了混合的香料,令成個Fish & Chips既層次非常豐富,外脆內嫩得黎香氣撲鼻~大推!🌟🌟#Salt & Pepper Squid Whiskers🦑以避風塘特色混合椒鹽魷魚,魷魚炸得非常香脆,大量炸蒜配合椒鹽的味道鹹得黎微辣,惹味開胃,送酒必備!🌟#Dutch Sausage🍖香腸不會太咸,味道豐富,配合碟面充滿牛油香味及質地細膩的薯蓉,飽肚之選。 除左野食同飲品都好正之外,最令我印

🌟#Mojito🍸

🌟🌟#Sangria (white)🍹

🌟🌟#Fish & Chips🐟🍟

🌟#Dutch Sausage🍖

除左野食同飲品都好正之外,最令我印象深刻既係職員都十分親切。傾落先知原來仲有每一晚都有live band表演,不過因爲10點開始,今日有d趕時間睇不到~下次要再黎睇!