2024-10-04
與家人晚飯即日訂座,餐廳有WhatsApp確認人數.到餐廳後,被安排在大廳其中一桌,但原來當天大廳有其他公司活動,但訂座時沒有說明。因此,全程晚飯非常之嘈吵,完全不能與同桌傾偈,全個大廳只有我和家人這一桌不是這間公司的人,期間仲有環節會開咪講嘢,唔講以為我同家人都參加咗呢間公司嘅活動😅.侍應有主動提出安排入房坐,但就會無左餐牌78折優惠,因此我和家人都拒絕。個人認為如果有此安排,理應於訂座確認時清楚說明讓顧客考慮,訂座時冇講變相是有心隱瞞。.講番食物,份量不多,比一般例牌少,以此價錢和食物質素,一般酒樓好好多。我哋叫嘅食物都係普通小菜,但普通小菜都稱唔上好好味,所以如果仲話係做私房菜,絕對冇動機試私房菜嘅菜色質素。.不過我都好公道,個辣子雞軟骨係非常之好味嘅,但我哋一行五人,我淨係食咗三粒就冇晒嚕