2021-05-17
之前都食過幾次呢間光榮,覺得食物都唔錯,今次諗住同男朋友經過就入去食個飯,點知谷氣之餘都決定將呢間光榮列入黑名單我哋叫咗一份三蛋叉燒飯同一份西多士下午茶,跟餐嘢飲係一杯凍奶茶,另外叫多杯凍檸茶。等咗一陣,伙記略帶豪氣將碟三蛋叉燒飯擲上枱,嚇一嚇親我哋,更加嚇親我哋嘅係碟飯嘅叉燒真係少得可憐,擺碟肉酸都係其次,叉燒似係餸頭餸尾/有人食淨咗放上黎。我第一個反應係:我應該係嗌左一個55蚊嘅飯,而唔係廿幾三十蚊嘅下午茶餐㗎呵?我哋真係呆咗望住碟飯,決定同伙計講想換。首先有位稍為年輕嘅伙記收走碟飯話會跟進,隔咗一分鐘之後,有位稍為豪氣嘅伙記拎住碟飯走過黎,大聲反問我哋: 係!依家啲叉燒有咩問題? 我哋就輕輕講咗一下啲叉燒似係餸頭餸尾,伙記就疑似黑面咁行走咗。之後換咗碟飯啲叉燒擺盤稍為好啲但就少一隻蛋,我哋都決定放棄同佢哋理論,諗住食完就走。全日食第一啖野嘅我咬咗一啖叉燒,真係花咗啲功夫先吞得到,啲叉燒又乾又硬又冇味,我自己喺屋企整都好食過嗰碟飯。之後西多士都上埋,味道都係一般唔係好食。我哋嘅結論係冇必要再黎,食物難食之餘,員工態度差,禮貌欠奉。認真,blacklisted.