2016-10-09
揀左cafe express同屋企人同朋友一齊食, 要分2段時間 6至8,8:30至11點,揀左前段時間,但原來2個鐘食自助餐真係有d趕。Book左3號8大2bb,但應該好full要分2張枱,但都係隔離枱所以都無所謂, book完後係網上seach 到hktvmall 團購,正,見條款話前一日book就得,即刻打去問下係咪可以用,問左可以用講番個coupon# 或whatsapp番個coupon #去就ok,原價$458,折左後大約330一位都幾抵。當日去到見到個場真係好細,攞野食同坐既地方都係一眼望晒,野食款式都算多既。但要照顧埋大帝食野所以都無時間食勻全部。原來鵝肝要加$48先有,因為爸媽,細佬弟婦分別有膽固醇同有身孕所以都唔食鵝肝,咁我同老公同另外2個朋友想食,咁我地分左2張枱就問下可唔可以4個人加4個人唔加,但都係唔得,一加要成枱加,咁我地都算數無加,希望酒店可以改改規矩啦,一班人食飯總有d人鍾意食鵝肝有d唔鍾意食或唔食得架麻。凍海鮮有阿拉斯加鱈場蟹腳,長腳蟹腳,青口,蝦,螺,小龍蝦,鱈場蟹腳好受歡迎望左幾次都被人攞晒,每次refill都唔多,最終都係食左1轉2隻腳咁大把,但真
凍海鮮有阿拉斯加鱈場蟹腳,長腳蟹腳,青口,蝦,螺,小龍蝦,鱈場蟹腳好受歡迎望左幾次都被人攞晒,每次refill都唔多,最終都係食左1轉2隻腳咁大把,但真係好鮮甜又肉厚比起長腳蟹腳真係正好多。 蠔有2款一款法國HamaHama,一款愛爾蘭,又係多人排之選,每次攞3隻,只係食左3隻法國蠔,好細隻,少少咸味,爽口但唔甜。
有2款芝士,Camembert同Blue Stilton,前者比較淡口質感軟滑,後者就咸香芝味濃郁,我鍾意後者連埋乾果一齊食。 冷盤食左煙三文魚唔會好咸,原隻風乾火腿連哈蜜瓜同蜜瓜,唔會過咸但唔夠油香都幾瘦下。生牛肉薄切食落唔會好血腥d汁酸酸甜甜都ok。牛油果芒果木瓜配日式皇后蟹肉沙律好清新,幾好味 刺身都幾多選擇,有三文魚,八爪魚,連殼甘蝦,油甘魚,鯛魚。三文魚一次俾左5,6件,但唔多新鮮,甘蝦就幾大隻同甜美。 瑞士烤芝士要搵 侍應order, 可以配法包,麵包條或餅,要左法包,黎到時聞到濃烈既芝士味,味道咸香都幾好味,烤焦少少有d脆口可能仲好味。 熱盤食左百里香牛尾,個汁好濃郁,牛尾好林又有帶點膠質好味。韓式慢煮牛肋肉有d d牛 so味又係好林。日式咖哩蟹腳咖哩汁好稀同得咸味,一d都唔香咖哩味。
食食下有個廚師會分每人一件蝦多士,都幾脆口唔算好油。
仲有每人一隻大閘蟹,都幾細隻無爆膏,送既係咁上下。
葡撻都仲有少少脆口,煎堆好油又唔脆,熱情果撻酸酸甜甜好味
軟雪糕都好軟滑 無得食鵝肝有d失望,仲有見d食評有即切牛肉,但無左得番即煎牛肉。 仲有即煮意粉檔,喇沙檔,pancake檔。