夜。鐵板燒

Yoru Teppanyaki
2024-01-03 28 瀏覽
尖沙咀嘅依間午市Omakase,貼地價錢食到廚師精心設計嘅壽司👨🏻‍🍳廚師好友善,一路食壽司一路同廚師傾計,所以每次嚟食飯都有賓至如歸嘅感覺🙆🏻‍♀️先送上一碗味噌湯,飲完正式開餐🌈🌈🌟魷魚壽司配上青檸汁,再加咗少少海藻鹽,呢個組合真係令人驚喜🤩。首先,魷魚壽司本身已經好有彈性,韌度啱啱好,食落去口感滑溜,而且魷魚嘅鮮甜味道同壽司飯嘅醋香完美結合🍣。當你淋上咗青檸汁後,個鮮味就更加突出,青檸嘅酸味令整個壽司變得清新提神,增加咗幾分夏日嘅感覺🍋。至於面頭嘅海藻鹽,就更加係錦上添花🌊,唔單止能夠加強魷魚嘅海洋氣息,仲可以令整體口味更層次分明。每一啖壽司咁食落,都會令你禁唔住想再添一啖👅。呢道菜喺視覺同味覺上都非常吸引,係一個非常適合夏日享受嘅輕盈選擇😋。不論係午餐定係晚餐,呢個都係一個令人滿足嘅美味選擇👌。如果你鍾意壽司又鍾意嘗試新口味,咁呢個魷魚壽司就絕對值得一試!🎉🌟小肌壽司搽咗一層白板昆布醬油,醬油帶有海草鮮味,份外好食⚡️🌟大拖羅壽司係壽司控嘅至愛😍,每一件都好似一件藝術品噉精美。大拖羅壽司嘅主角係選用咗最頂級嘅脂肪豐富嘅吞拿魚腩肉🍣,呢啲魚肉紋理豐富,入口即溶,口感豐腴,脂香四溢。壽
先送上一碗味噌湯,飲完正式開餐🌈🌈
🌟大拖羅壽司壽司控嘅至愛😍,每一件都好似一件藝術品噉精美。大拖羅壽司嘅主角係選用咗最頂級嘅脂肪豐富嘅吞拿魚腩肉🍣,呢啲魚肉紋理豐富,入口即溶,口感豐腴,脂香四溢。壽司師傅將魚肉切得厚薄適中,輕輕地放喺醋飯上面,令到每一啖都有飽滿嘅口感同滿足感😋。配合嘅醋飯恰到好處地帶有醋香味,而且飯粒分明,仲會略帶一點點溫度,令到整個壽司嘅風味更上一層樓👌食大拖羅壽司嘅時候,記得要蘸少少醬油同埋山葵,咁樣可以更加突出吞拿魚腩肉嘅甜味,同時帶出壽司嘅鮮味。而且,山葵嘅辣味亦會刺激味蕾,令呢一滋味更加難以忘懷🔥。總之,大拖羅壽司係一個真正嘅美食享受,每一次食都令人期待🎉。如果你係壽司愛好者,絕對唔可以錯過嘅!👍