2019-01-22 963 瀏覽
今日晏就同啊媽食飯,佢帶左我去食呢間日本餐。餐廳好有正宗日式風格,而且見到有吾少日本人去食, 已經令人好期待。第一眼見到餐牌覺得價錢略貴,餐牌無圖文並茂,不果就列出好多款式,而且中英日文都有,吾識中文都可以叫到餐。今次我地叫左吉列炸蝦咖哩飯及鹽燒鯖魚定食,兩個餐到左之後就發現物超所值,每一個餐都包括前菜,甜品,味噌湯。而且每個餐至少兩個前菜,仲要正餐份量好多,一個人食一個餐都有少少難度。吉列炸蝦咖哩飯,日式咖哩帶微辣及煮得好香,咖哩汁多過飯好多,炸蝦炸得好脆。咖啡同炸蝦配合令人食慾大增。鹽燒鯖魚定食,鯖魚燒得剛剛好,吾會太老。跟餐附送一個篜蛋,篜蛋味道淡而且好滑,可以清一清味蕾。

2019-01-21
10 分鐘 (堂食)