2023-08-20
最近熱播Barbie大電影,令到大家都打扮到pink pink,今日途經一睇餐廳名就知玩味十足,就連雞翼都有Barbie Pink。小店主打港台日系創新小食,以外賣為主,店內亦設有吧檯位置,讓食客可以襯熱享用。小食即叫即製,落單前後不到10分鐘,就可以拎得。 ⦁日式鰻魚炒腸粉 $58小店的特色炒腸粉系列都有好多款,我就揀左日式鰻魚做搭配,鰻魚上面灑了芝麻,腸粉質感滑溜,夾有乾蔥,配上日式醬汁甜甜地,味道非常豐富。整體份量充足,我諗一份都可以當一餐。 ⦁炸燒賣、飲品(跟餐)$20燒賣炸得外脆內軟,口感煙煙韌韌。我手多咁點上火龍果醬,味道都幾夾,大家都可以試試。 ⦁極脆拉絲芝士條 $34建議極脆拉絲芝士條要襯熱食,軟身芝士,輕輕咬開,能嚐到軟綿綿的半溶化芝士,芝士香味濃而不膩。 ⦁蒜夠數牛油炸雞中翼 $40雞翼本身炸得香脆,肉質嫩滑,蒜香牛油十足‼️點埋火龍果醬瞬間變做Pink Pink Barbie,火龍果的清新口感,令整體感覺更加飽滿。⦁Barbie Pink酸甜火龍果醬(跟餐)$4火龍果汁味道酸酸甜甜,清新開胃。醬汁是分開裝,可以按個人需要添加,相當貼心。
⦁日式鰻魚炒腸粉 $58
⦁炸燒賣、飲品(跟餐)$20