突然好想食韓國野,即刻上OpenRice揾食先😆今次揀咗尖沙咀「hoo韓國包車」,餐廳裝修十足十韓國路邊攤風味,懷舊嘅擺設再加上韓文歌,氣氛超好🥳傳說中的部隊鍋天氣開始涼涼地,嗌返個熱辣辣嘅部隊鍋先,我同朋友仔兩個人嗌咗大size,份量超多,建議可以四個人以上先嗌大煲😆裏面有大量午餐肉、腸仔、泡菜、茄汁豆、青陽椒、京蔥等再加上兩個公仔麵,足料湯底夠入味,還原韓國街頭風味😋招牌炒章魚辣炒章魚十分惹味,章魚鬚彈牙鮮嫩,加上爽脆嘅椰菜以辣醬爆炒,口感豐富,辣辣地越食越過癮卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯豬脆骨香辣脆口,切到薄薄一片配上椰菜辣醬翻炒,醬汁味道濃郁,用拳頭飯點上辣汁,再加上泡菜,酸酸辣辣越食越開胃荔枝梳打菠蘿梳打兩杯果汁soda勁fresh,配搭辣野prefect 👍🏻📍hoo韓國包車 (尖沙咀)尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓人均消費:$200-300食物:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️環境:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️服務:⭐️⭐️⭐️⭐️回頭率:⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

傳說中的部隊鍋

招牌炒章魚

卜卜脆炒豬脆骨拼拳頭飯

荔枝梳打
菠蘿梳打
兩杯果汁soda勁fresh,配搭辣野prefect 👍🏻

📍hoo韓國包車 (尖沙咀)
尖沙咀厚福街12-12A號藍馬商業大廈22樓

人均消費:$200-300