2014-07-25 2254 瀏覽
滿心歡喜想再來一次滿江紅,真係受氣多過享受食物!真係今時今日咁樣的服務態度!!乜鬼爛地方?食客開心來消費,換來是一個態度極劣的招待?老實講,滿江紅的食物質量係好的,值得贊的,但偏偏管理上很差,環境衛生已經不算好,員工返工仲要俾客人受氣?話說我同朋友夜晚8點15分左右就到達滿江紅,當時唔見有太多食客,第一層細檯已經坐滿人,剩返大檯,但都係佔客1半,接待叫我們再上一層就有檯,當上到2樓~人客佔左4份1,唔叫多人食,先有一位男人格女侍應招呼我同朋友,示意我地去坐一張4人檯,而我發現4人檯個屏風後有張2人檯,於是好聲氣去問個侍應可唔可以坐2人檯,個侍應一下子態度極差,我地好似踩中佢條尾一樣,手指一指4人檯,冇尾音兼串串地地講:坐呢張,入面唔開°跟手將4人檯其中2個位餐具收起,又叫我地坐埋牆去,基本上兩個人坐張4人圓檯已經好大,仲要坐靠牆一邊已經覺得很逼,而且我們的手袋也不小,我和朋友都想坐在圓檯外面,但佢依然堅持要我們坐入去,我同朋友都白了眼,跟住個侍應好似點左火一樣,繼續自我燃燒,第一次招手唔該落單,明明見到都扮聽唔到,直行直過…但暫時全個2樓只有佢一個侍應,我和朋友都感到非常無奈,之後第2
話說我同朋友夜晚8點15分左右就到達滿江紅,當時唔見有太多食客,第一層細檯已經坐滿人,剩返大檯,但都係佔客1半,接待叫我們再上一層就有檯,當上到2樓~人客佔左4份1,唔叫多人食,先有一位男人格女侍應招呼我同朋友,示意我地去坐一張4人檯,而我發現4人檯個屏風後有張2人檯,於是好聲氣去問個侍應可唔可以坐2人檯,個侍應一下子態度極差,我地好似踩中佢條尾一樣,手指一指4人檯,冇尾音兼串串地地講:坐呢張,入面唔開°跟手將4人檯其中2個位餐具收起,又叫我地坐埋牆去,基本上兩個人坐張4人圓檯已經好大,仲要坐靠牆一邊已經覺得很逼,而且我們的手袋也不小,我和朋友都想坐在圓檯外面,但佢依然堅持要我們坐入去,我同朋友都白了眼,跟住個侍應好似點左火一樣,繼續自我燃燒,第一次招手唔該落單,明明見到都扮聽唔到,直行直過…但暫時全個2樓只有佢一個侍應,我和朋友都感到非常無奈,之後第2次唔該佢落單,佢可以眼超超咁企埋黎,唔出聲,等我地講野…我地好慢咁講左一次我地要個2人餐…再加個霸王辣子田雞,佢可以完全無視我地,用筆篤篤個餐牌,問多次我地要乜,我同朋友真係火都黎!但為左我地d餸冇加料情況下,忍佢!後尾有另一個細細粒的女侍應出現,我同朋友特登係佢門前話另外個女侍應態度其差,我偷睇到佢地咬完耳仔之後,個男人婆侍應行埋黎問我地需唔需要轉返去2人檯,我地都已經坐好當然就拒絕佢,呢位阿姐真係無論神情,語氣,態度都極之惡劣,難明點解仲被僱用,簡直就係趕客!初初以為我地唔知咩事得罪佢先咁對我地,點知後尾黎左對情侶…佢態度依然極串極差!我同朋友都見到果對情侶表情都極為無奈!呢位阿姐對客人態度差,工作態度都十分差,執檯都火氣十足,將d野掉黎掉去,完全當客人冇到!真係俾個服字佢。結果…我地叫的霸王辣子田雞沒有來過,變了霸王辣子雞……見到個阿姐咁樣,我地都費事去換過…滿江紅呀滿江紅!我真係好欣賞你的美食,但員工的質素可否好點,做唔到好,但請不要這樣惡劣吧!你教我如何再有回來的念頭呀?!
離開時忍不住向1樓男經理投訴一下…但並唔覺男經理有細心聽我地投訴,只係輕輕拋低一句:會跟進。嗰一刻終於明白男人婆侍應今時今日個待客態度是這樣練成的!經理,係跟進先好!!
口水雞好好味,適當的麻辣味,雞也很滑
水煮魚,嫌太多碎骨,魚肉都幾新鮮
清炒時菜用來調和口腔的麻麻辣辣,不過略嫌炒過龍,太腍
原本的霸王辣子田雞變了碎雞件…味道是好味的,愈食愈麻
2014-07-21