2023-07-23
今次同朋友打邊爐,總共4人食就諗住試下呢個無老鍋既外賣套餐,我地就叫左兔年家享套餐-牛($788),個名好有新年氣氛但其實個餐既名就係咁叫😂😂 佢地可以自取或安排lalamove,運費就因地區不同價錢🚚我最期待就係個湯底啦,我地揀左麵包豆腐白湯鍋,d豆腐好好味,吸收曬個湯既精華,未開始食之前已經飲啖湯先,好好飲,好飲過超級市場買既豆腐鍋湯底,湯底入面有埋鴨血豆腐食😋 調味料都跟餐送埋既,蔥同辣椒粒都係包埋👍食物方面,安格斯肥牛真係比靚貨你,份量亦都算多👍 梅花豬肉就普普通通,排骨酥我有放試下放湯食,咁樣食就唔好味既,我之後自己用氣炸鍋炸熱番,呢個食法就好味d😂 虎皮豆卷即係枝竹黎,都唔錯,索左個湯既味好正,老油條有d特別,通常打邊爐食響鈴或者炸魚皮多,呢樣就代替左😆黃金蟹粉丸真材實料,唔係街市一般買既蟹籽丸黎,佢係好似蟹粉小籠包咁,幾有驚喜😍 蛋餃同燕餃都係普通,唔算好有特別,仲有盒烏冬比我地,都算豐富👏 外賣火鍋好處就係可以自己再加餸,咁我自己買既餸就冇特影埋,其實4人都夠食既,加就可以多其他款,同埋佢都預備好曬一開就食得,唔洗自己洗野準備一輪👍👍 但係個湯就得一煲冇得添🥲 不過佢
外賣火鍋好處就係可以自己再加餸,咁我自己買既餸就冇特影埋,其實4人都夠食既,加就可以多其他款,同埋佢都預備好曬一開就食得,唔洗自己洗野準備一輪👍👍 但係個湯就得一煲冇得添🥲 不過佢都好夠味,加水都可以食到尾👌🏻 如果想係屋企打邊爐,呢個外賣火鍋都值得食,因為好方便,慳番好多買餸準備既時間,同埋湯底食物都高質🥰