疫情關係,去唔到我最愛既台灣旅行,真係好好好掛住當地既小食,夜市,火鍋老婆知我心意,趁我地放假就帶左我去<牛大人>,平伏一下我既情緒,真窩心午餐有2款選擇,包括一人一窩既定量餐或者3款唔同級數既任食選擇,難得一齊夾到Lunch,一定要食好d,所以叫左極上和牛吃到飽湯底都好多選擇呀,加$50可以雙併最後Order左紅燒牛骨鍋併蒜頭雞鍋先試一試湯底紅燒牛骨鍋,好香濃既牛肉味,仲有淡淡紅棗杞子既味道,好岩我口味蒜頭雞鍋,清清甜甜,蒜味唔算太濃,味道幾迎合大眾2個都各有特色拎配菜時順便周圍參觀下,坐圍分得幾開,坐得好舒服,而且抽風做得唔錯,舖入唔會好大陣味隔版既插畫亦都好靚,仲會教下你d簡單台語,有些小置身台灣既感覺吧配菜,醬料,麵類都好多飲品除左有一般汽水同無糖茶,仲有幾款特別D既花茶,我地就試左呢2款微甜的,茶味幾濃。我成餐瘋狂食牛牛肉幾靚,油脂分佈幾平均特別推介牛肉滑,非常好食,必試台灣美食又點可以少得鹽蘇雞,台腸,滷肉飯鹽蘇雞比市面某間連鎖店差唔多反而炸甜薯同滷肉飯非常有驚喜,滷肉係任加架!!肉碎好多,唔係得D汁甜薯真係做到外脆內軟,甘甜雪糕只有一款味,可可貝妮出品,質素保證,豆腐味很

午餐有2款選擇,包括一人一窩既定量餐

湯底都好多選擇呀,加$50可以雙併

最後Order左紅燒牛骨鍋併蒜頭雞鍋

先試一試湯底
蒜頭雞鍋,清清甜甜,蒜味唔算太濃,味道幾迎合大眾
2個都各有特色

配菜,醬料,麵類都好多

微甜的,茶味幾濃。

我成餐瘋狂食牛
牛肉幾靚,油脂分佈幾平均
特別推介牛肉滑,非常好食,必試

台灣美食又點可以少得鹽蘇雞,台腸,滷肉飯
鹽蘇雞比市面某間連鎖店差唔多

甜薯真係做到外脆內軟,甘甜

雪糕只有一款味,可可貝妮出品,質素保證,豆腐味很濃

順帶一題,而家Join會員會有Discount

P.S. 服務員都好Helpful, 收晒好勤力,又好怕我地唔夠飽咁,就完果陣都問我地係唔係真係夠飽,要唔要再加
有種去台灣餐廳食飯,賓至如歸既感覺