2022-07-07 350 瀏覽
今次同朋友行到K11 ,有啲攰就揀咗呢一間 雪寮食返個下午茶!我哋嗌咗:初雪❄️呢杯係一杯用紫薯整成嘅飲品,紫薯溫和處牛奶,唔會好甜,亦都唔會好飽。飲到底,會有一淡淡的芋泥可以食到,仲有細細塊嘅雪耳入口,幾得意嘅飲品。千雪❄️芒果味道好新鮮,食得出唔係用咗芒果香精。椰汁中和左芒果嘅酸味,飲落去好甜好順口。蘭王蛋煙肉芝士.厚吐司🍞蘭王旦嘅色澤好靚!金黃色嘅蛋黃切開,裏面嘅蛋漿🌋好似熔岩咁流出來,連埋煙肉🥓食,係極致嘅享受。最後,我哋仲嗌咗六合一奶酥厚土司!裏面有齊晒六種唔同嘅口味,個人最推介伯爵茶同埋抹茶口味,鍾意新鮮嘅朋友都可以試吓馬逵加斯加香草🌿,自己食到有少少檸檬嘅新鮮味道,唔錯。最後最後最後,我哋亦都叫咗樹記腐竹蓮子薏米糖水每一啖都食到腐竹順滑嘅口感,用了好上升,畢竟樹記腐竹都唔係平🫣而且,裏面有勁多我最鍾意嘅蓮子同埋薏米,口感好豐富,唔會好似坊間咁淨係得富足嘅味道😱—————為食分界線——————📍 雪寮 (尖沙咀)尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消
我哋嗌咗:
初雪❄️

千雪❄️

蘭王蛋煙肉芝士.厚吐司🍞

最後,我哋仲嗌咗六合一奶酥厚土司!

最後最後最後,我哋亦都叫咗樹記腐竹蓮子薏米糖水

—————為食分界線——————
📍 雪寮 (尖沙咀)
尖沙咀加拿分道17號B1樓Kiosk 17

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $80
#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧