2022-06-07 725 瀏覽
靛火鍋 🍲📍 尖沙咀厚福街8號H8 1樓♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎♥︎今日要介紹既, 就係呢間位於尖沙咀既新派火鍋店 ⏩ 靛火鍋。一入到去, 坐位擺放得好舒適,唔會有人迫人既感覺😎。整間火鍋店係設有一人一鍋既,原因係老闆覺得疫情期間,一人一鍋比較衛生,真係好貼心❤️👍🏻。另外鋪頭既甜品都相當吸引, 好適合去打卡🙈,重點推介冰粉 同埋糍粑。🌟 澳門豬骨煲湯底 $38湯底係豬骨味,帶有少於胡椒味,唔錯👍🏻。🌟 乾隆醉雞湯底 $48會跟埋雞件, 聞落去真係醉雞鍋既味道😂。🌟 御用手切安格斯牛小排(小)$268估唔到個牛真係唔錯🙈,平時出面二百幾蚊都冇呢個質素,同埋都好大碟。🌟 黑白配牛柏葉 (半例) $88🌟 新鮮台灣鴨血 (半例)$28呢個鴨血真心覺得平,仲要好大件😂。🌟 麻辣烏雞鳳爪 $68第一次食烏雞鳳爪,感覺好特別,配上麻辣口味,相當惹味🤤。🌟 經典紅糖糍粑 (半例)$32呢個紅糖糍粑,一次要試呀🙈,口感好正,外脆內軟,估唔到咁簡單既一個甜品, 可以整得咁好食😋。🌟 創•世紀冰粉 $98最重點推介既,就係呢個冰粉😆。當我食飽既時候,先發現原來叫左個冰粉。 個冰粉同出面食開
火鍋 🍲

📍 尖沙咀厚福街8號H8 1樓

🌟 澳門豬骨煲湯底 $38
湯底係豬骨味,帶有少於胡椒味,唔錯👍🏻。

🌟 乾隆醉雞湯底 $48
會跟埋雞件, 聞落去真係醉雞鍋既味道😂。

🌟 御用手切安格斯牛小排(小)$268

🌟 黑白配牛柏葉 (半例) $88

🌟 新鮮台灣鴨血 (半例)$28
呢個鴨血真心覺得平,仲要好大件😂。

🌟 麻辣烏雞鳳爪 $68
第一次食烏雞鳳爪,感覺好特別,配上麻辣口味,相當惹味🤤。

🌟 經典紅糖糍粑 (半例)$32

🌟 創•世紀冰粉 $98
最重點推介既,就係呢個冰粉😆。當我食飽既時候,先發現原來叫左個冰粉。 個冰粉同出面食開既有少少唔同🤏,用花奶去攪拌,仲有9種配料😍,一份冰粉可以分到5碗😂,雖然我已經好飽,但都食到2碗🙈✌🏻。

整體推介指數:❤️❤️❤️❤️❤️