2024-07-24
反轉印象的超值高質西餐🌟之前食過Amelia 兩次,俾我既感覺都係食唔飽又比較貴,$300 左右既Lunch有D 唔知食左D咩既感覺,本來已經排除左係我食飯既選擇範圍外 🤣最近突然不停見到佢既廣告,變左米芝蓮放題,餐牌望落都幾吸引,跟住落左餐廳訂位啦,佢話晚市既星期六日已經要一個月後了😅 果然香港人都係好鍾意自助餐!所以變左食Lunch ~!當日佢會問你揀Lunch Menu 定放題~?其實Lunch Menu都半放題了,最大分別係放題前菜多左青口同雞尾酒蝦任叫收,而主菜可以揀肉$298,但Lunch Menu都係$98 ~ $138 真係好抵,最終都係揀左Lunch Menu!$138 大廚招牌手打A4和牛漢堡扒配薯蓉蔬菜包埋前菜、沙律、餐湯無限添食!老實講和牛漢堡扒就唔係太夠味,擺碟亦一般,不過都夠肉汁,問左店員拎鹽,有D驚喜係俾雪花鹽,無將貨就價~羅宋湯就好足料;吞拿魚沙律同薯仔沙律都好好食,蕃茄沙律就覺得酸左少少!薯條係普通既薯條,不過黑松露醬好出色,雞翼都OK!全部都幾大碟,食完真係好飽,有機會想試埋個放題!不過門口位姐姐可能太多人訂檯啦,見佢兩次都黑黑地面😅 🏠店名:Ame
$138 大廚招牌手打A4和牛漢堡扒配薯蓉蔬菜
不過門口位姐姐可能太多人訂檯啦,見佢兩次都黑黑地面😅
🏠店名:Amelia Hong Kong
🚘地址:尖沙咀廣東道3-27號海港城海運大廈地下G63號舖