2015-11-02
我兩位閨密選擇左北京道一號既Aqua同我慶祝生日。我地book左6點,本身都冇諗住咁早食,但餐廳話唔book6點就要walk in,諗住早食早消化,deal! 我地係最早既一檯,享受到黃昏中的寧靜, 睇住對面海既高樓既燈漸漸變光。 我地慢慢影相揀野食。
點完食物,先奉上assorted bread。 我係愛包之人。暖暖既包實在令我無法停止,如果可以再吃多碟就好喇。(之後其實完全冇再諗個包喇,因為好飽)
Soup of the day濃濃的蕃茄湯 good
Starter - 車輪意粉意粉太硬,味道普通有好多我唔食既olives, 想食啲瓜既時候又唔小心食左啲olives (放棄左個車輪意粉,基本上食左一兩粒成碟擺左喺度)帶子豬腩帶子偏salty, 但好食既。不過主角當然係個腩肉。超級怕肥既三位女仕都連肥膏一啖食落肚! 全晚最驚喜係呢個腩肉,佢帶甜味,脂肪唔係入口即溶,但都唔覺舊肥膏太肥膩。
Lobster Pizza好味,但談不上特別用食物同價錢作性價比,我覺得可以接受。但大家黎Aqua食飯,我相信都係享受環境,將呢個計算在內的話,我覺得物超所值,絕對係滿足既一餐
Soup of the day
濃濃的蕃茄湯 good
Starter - 車輪意粉
意粉太硬,味道普通
帶子豬腩
帶子偏salty, 但好食既。
Lobster Pizza
好味,但談不上特別