2016-05-14
其實想試咗Barista 好耐,不過咁啱之前次次醒起想食嘅時候都係佢休息果日(提提大家星期日佢哋休息嘅)所以到今日先第一次嚟食Brunch😆 我哋2個人大概2點幾去到,雖然星期六但餐廳唔算多人,可以畀我哋坐4人枱,坐得好舒服😽 我哋總共叫咗2份主食share, 一個係all day breakfast 🍳一個係mixed berries waffle with ice cream 🍓(因為聞到隔離再隔離張枱飄過嚟好香嘅waffle味🙈) 雖然依份all day breakfast只係$65,但係一啲都唔馬🐯!多士:脆卜卜又夠熱沙律:Dressing 係帶甜味嘅黑醋汁Bacon:炸得好脆同冇乜肥糕嘅😋仲有:腸仔、火腿、半熟煎雙蛋、茄汁豆,蕃茄(喺啲茄汁豆下面,都幾特別嘅食法!) 落單果陣waiter仲好細心咁問waffle洗唔洗後上😊👍🏼 一嚟到,忍唔住「哇~~」好多士多啤梨同埋好大舊呀啲waffles 😁本人認為個waffle可以再外脆內軟啲,不過勝狂夠新鮮,加上$68真係好抵,仲要有埋雪糕同好多caramel + strawberry 醬😍 至於飲品,我哋叫咗 Mac
多士:脆卜卜又夠熱
沙律:Dressing 係帶甜味嘅黑醋汁
Bacon:炸得好脆同冇乜肥糕嘅😋
至於飲品,我哋叫咗 Macchiatto + Iced Vanilla Latte
Macchiatto 咖啡味夠濃,唔會有酸味,奶味又唔會蓋過咖啡味❤️
Iced Vanilla Latte 就偏甜,冇咩咖啡味,唔鍾意太濃咖啡味嘅朋友啱飲
係到最後食完,大概4點先開始多人,然後有2位坐咗喺我哋隔離(同一張枱 )
如果想relax一個晏就同朋友吹水嘆咖啡,可以上嚟搏一搏😜