餐廳: Café Bohème
資訊:

早咗個禮拜放左學順便同同學喺文化區行下,順便打埋卡(friends with you) ,幸好喺打風提早結束前去咗睇。咁我哋諗住喺嗰度飲下野坐下咁,佢哋冇位啦,咁我哋就諗住周圍行下睇下有冇邊度有野飲。最後發覺都係冇,咁就返返黎。咁我哋喺度等啦,開頭問過個外籍男 staff 有冇位咁樣,見佢好似好忙都冇催佢,耐心咁等。咁好似終於有位啦喎,佢又唔理我哋,我哋唔係好知其實係點,答一句等我哋知道咩事先都好。。。咁佢又自己做自己嘢一陣啦,突然間又話OK叫我地坐出面個位。因為前面個客話轉入面。咁我哋人多咁都冇計咪坐出面,但係佢係你唔問佢都冇乜指示。嗰啲咩量體溫填嘢個啲都其實唔係好緊,咁我哋諗住自律啲自己搞掂要scan嘅scan要填嘅填啦。佢都冇啦啦態度唔太好咁話just wait!講真我哋又唔係催佢定係點,齋係企喺度咋喎自律做資料登記嗰啲。。。咁我哋落單呀嗰啲其實都唔係話催佢點樣,自自然然咁叫佢,但佢叫人等嘅說話、態度語氣其實唔太禮貌。我哋望落去係學生就好似唔太想serve我哋?咁每人嗌左杯 Stella , 同埋食少少甜品咁,因為食咗正餐,但又唔想好似嗌好少野咁。不過呢, 杯Stella溫度真係
咁我哋喺度等啦,開頭問過個外籍男 staff 有冇位咁樣,見佢好似好忙都冇催佢,耐心咁等。咁好似終於有位啦喎,佢又唔理我哋,我哋唔係好知其實係點,答一句等我哋知道咩事先都好。。。咁佢又自己做自己嘢一陣啦,突然間又話OK叫我地坐出面個位。因為前面個客話轉入面。咁我哋人多咁都冇計咪坐出面,但係佢係你唔問佢都冇乜指示。嗰啲咩量體溫填嘢個啲都其實唔係好緊,咁我哋諗住自律啲自己搞掂要scan嘅scan要填嘅填啦。佢都冇啦啦態度唔太好咁話just wait!講真我哋又唔係催佢定係點,齋係企喺度咋喎自律做資料登記嗰啲。。。咁我哋落單呀嗰啲其實都唔係話催佢點樣,自自然然咁叫佢,但佢叫人等嘅說話、態度語氣其實唔太禮貌。我哋望落去係學生就好似唔太想serve我哋?咁每人嗌左杯 Stella , 同埋食少少甜品咁,因為食咗正餐,但又唔想好似嗌好少野咁。不過呢, 杯Stella溫度真係唔啱,杯唔係凍嘅、Stella 都唔係凍嘢。杯啤酒嘅溫度再喺太陽下曬一曬呢好快就暖曬。。。其實咁熱嘅天氣都係想要杯冰涼嘅啤酒啫。。。
同埋我地張枱喺下午時段真係曬到 PK ,把遮其實冇用,個太陽嘅方向簡直係直曬住我個頭、仲好刺眼、仲曬到兩邊同學嘅外面嗰邊,其實真係好辛苦又熱又刺眼。不過無計啦,其他都冇啤酒,問曬一行嘅餐廳都係得呢度有。
當然西九景一定係靚嘅,但係呢度啲食肆嘅服務質素真係頗差,就算係區入面其他嘅餐廳都有唔少係服務唔好、冇乜禮貌。