2021-09-11 27 瀏覽
1999年係加拿大溫哥華開幕🤩主打巴黎法式薄餅嘅法式餐廳,2017年終於係香港開左亞洲第一間旗艦店😆路過左幾次終於如願入去食!店內除咗有crepe,仲有蛋糕、麵包、沙律同唔同飲品供應,好似Starbucks咁以自助形式先去比錢,再自己去拎食物。.1️⃣Hk French toast($69)⭐️⭐️⭐️⭐️(4/5)Menu寫住早餐之選~但個人認為啱tea或者飯後寫多啲🤤呢度既crepe皮比傳統厚,食曬成個真係可以飽全日~呢款切落會硬身少少,所以好好切,入面就係港式西多士味~如果自己食曬真係會好膩,但有fd一齊share就啱啱好😆而且作為法式甜品可以食到港式口味真係好特別!.2️⃣Parfait crepe($92)⭐️⭐️(2/5)可麗餅唔會好薄一層成舊空氣咁,而係比較厚身平均~呢款雖然後身,但對比French toast會軟身啲,所以切嘅時候唔係好利落~而且餐廳係配即棄膠刀🥸如果可以換翻重用餐具會環保同好切好多!切開個crepe係有滿滿yogurt+藍莓+士多啤梨,但yogurt個感覺好heavy好厚好膩,同crepe唔夾😟似係yogurt bowl但奇怪地擺左crepe落去mix😂🎡Café Crê

🎡Café Crêpe (K11)
地址:尖沙咀河內道18號K11購物藝術館地下G29號舖
(港鐵尖沙咀/尖東站 N4 出口, 步行約1分鐘)
2021-08-16