2017-04-08
海鮮:龍蝦 sorry好失望 d肉淡而無味 一d都唔鮮甜.......refill得快 龍蝦魽 無食到 因為之前係playt同kitchen食過覺得好咸印象麻麻小龍蝦 覺得好味過龍蝦.....haha麵包蟹:正正常常 蟹腳:好鮮甜 同埋佢把較剪超好剪haha!!!!!仲有蝦,青口日本野食:有原粒帶子啊超級超級超級超級驚喜!!!!!!!!!!!!!睇圖就知好大隻 之前食放題切到勁薄一片架.....好鮮甜啊!!!!!!!!!!!!我原本都好想食帶子刺身 所以諗過去雅廊咖啡室 但打過去問先知原來佢4月無帶子刺身 所以先唔洗諗試下食cafe east 真係唔知cafe east原來都有帶子刺身!!!!!!!!!之前睇佢d食評都無架!!!!!仲有三文魚吞拿魚鯛魚甜蝦玉子 師傅次次都比勁多塊haha仲有幾款壽司,魚生飯,冷麵,幾款天婦羅沙律冷盤:不過不失!!!!!!普通既沙律菜&配料 係隻豆角幾好味 同埋佢個網show左張海鮮小米沙律明明好靚好多海鮮 但現實個look好頹廢......而且成個沙律都整得太油啊仲有幾款小碟冷盤 其中有個芒果半熟吞拿魚好好味!!!!!!!仲有幾款芝士 同埋佢d麵包都係
海鮮:
小龍蝦 覺得好味過龍蝦.....haha
麵包蟹:正正常常
蟹腳:好鮮甜 同埋佢把較剪超好剪haha!!!!!
仲有蝦,青口
日本野食:
沙律冷盤:
仲有幾款芝士 同埋佢d麵包都係好歐陸式架!!!!!!!!!!!!!!!!唔洗烘都已經好香脆 有隻藜麥法包添!!!!!!!!!!!!好特別!!!!!!!
甜品:
佢d蛋糕係放哂係個櫃到 但其實都勁勁多款式 d款式仲要係好特別其他buffet好少見到
個開心果泡芙真係好香開心果味超好味 又有金莎蛋糕 甘荀蛋糕 西西里芝士卷 好全部都好精緻!!!!!!!仲有個即整檳城薄餅 入面有d花生醬 好好好味啊好香脆!!!!!!!!!
水果有原個火龍果,青蘋果 仲有西瓜哈麥瓜
雪糕有海鹽焦糖軟雪糕 好香啊!!好滑好快溶 但真係好甜 同埋似拖肥味多d haha
仲有幾款haagen daz雪糕杯 同埋幾款軟糖
最後仲有薑汁奶茶 好香薑味 真係辣架!!!!!!!!!!!!!但甜左d haha!!!!!!!
熱盤:
清蒸海上鮮 omg超級推介!!!!!!!!!!第一次係buffet食到咁滑既蒸魚 好高質啊!!!!!!!!!!!!!!仲會keep住refill 次次都好滑
花膠海參鵝掌 幾好味 第一次見鵝掌
仲有煎三文魚配檸檬酸豆忌廉汁,羊肉串,北菇鮑魚西蘭花,叉燒炒飯,雜菜千層麵 龍蝦汁燴海鮮 其實應該仲有一款 唔記得左!!!!!!!
仲有蒜蓉蒸虎蝦:好味喎好鮮甜
周打魚湯 仲有一款中湯唔記得咩名
成張熱盤台就係得咁多 款式唔多 但質素都唔錯架!!!!!!!!!!!
另一邊有爐端燒 有個印度師傅即整豬肉雞肉串燒同印度薄餅 格離仲有3款咖哩 牛雞魚
但咖哩魚入面d料唔係魚塊 係好似魚蛋咁既haha
最最最驚喜係佢即整既鵝肝牛肉漢堡!!!!!!!!!!!!!!!成個包都超級好味好足料 第一次食鵝肝 原來鵝肝真係咁好味好大塊 原來真係入口即溶!!!!!!!!!!!!!超級好味!!!!!!!!!下面塊牛肉漢堡扒又係好林好好味 個醬又超級惹味 成個漢堡都配合得好好!!!!!!超級好!!!!!!係我食過咁多間自助餐最滿意既菜式!!!!!!!呢個包出去買都可能50蚊以上(慢煮牛三文治都48啦!!!!!)
仲有即整海鮮意大利麵
粉麵檔 好多菜 菠菜都有
燒肉眼又係勁勁勁勁勁驚喜!!!!!!!!!!!d肉質好嫩好淋!!!!!!!我真係第一次係buffet食到咁高質既燒牛肉!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!講真 好易切 唔會好似普通buffet 既燒牛肉要趙好耐 超級嫩超好味啊!!!!!!!!!!!!
總之真係超級滿意!!!!!!!!!!!!!!!我原本訂左花月庭 但見到d評語話d人搶野食又話多人到排好耐隊 問過原來佢一晚成350個客...唔想食得咁辛苦 寧願揀間少人d既 呢間真係好少客haha但個個都好斯文 唔洗同人爭野食 食得勁舒服 而且食物refill得好快 去到8
就黎9點都仲有refill 刺身師亦一直緊守岡位 我9點半走果陣見到好多食物係自助台haha服務態度都超好!!!!!!!!!!!!!!!原本餐飲唔包mocha都整比我!!!!!!!又有禮貌!!!!!!!!!!!
cafe east我上年暑假已經好想黎食 book左5次lunch buffet唔係放飛機就改期(改完期之後都放左飛機) 但我見到佢fb話4月17號就暫停營業 心諗唔可以再拖 唔想遲d後悔!!!!!!!!!!好彩趁佢暫停營業前黎左次!!!!!!!!果然無失望 雖然都有伏 (龍蝦無味&海鮮小米沙律無海鮮+勁油) 食選擇唔算好豐富 但都有驚喜位!!!!!!!!!!!!!!!蒸魚,燒肉眼,鵝肝漢堡 呢3樣已經係超級超級滿意!!!!!!!!!!!!!!!真係好想食多次 真係好高質!!!!!!!!!!!!!!!