2020-06-05
星期六, 5:30 左右在尖沙咀, 我同囝囡想吃下午茶 (囡很飽, 強調不想吃任何東西) , 但結果我見Goobne Chicken 無人等位, 便試下, 服務生還安排Window seats給我們, 哈哈, 第一次光顧, 一見餐牌, 便知其實不適合下午茶, 因為每樣食物都好重份量, 諗左好耐, 索性重到底叫個UFO芝士火鍋 (選無骨雞), 再選兩種味的雞, 如果囡唔食, 我和囝食, 剩下的便帶走。UFO芝士火鍋一上桌, 我們三人都好驚喜, 十六件無骨雞圍住個圓火鍋, 中間放滿芝士小粒深淺黃都有, 明顯不是單一味的芝士粒, 囝囡一見咁多芝士小粒, 便不禁取了些芝士小粒入口, 可能服務生見我們未攪溶芝士便食, 於是來幫我們「炒」芝士, (不知是否叫親芝士火鍋都有專人服務), 睇住芝士小粒慢慢被炒溶, 變了淡黃芝士糊, 大家都急不及待想吃了, 無骨雞肉本身很滑嫩, 而且很有雞肉鮮味, 再佈滿芝士外層, 真係要雞皮都食埋。阿囡本來話很飽, 都吃了四件, 由入坐前很不滿我成日要食, 食, 食, 到一起很開心地猛咁食, 仲要食雞, (她平時很少吃雞), 真係無番咁好味, 吸引唔到
UFO芝士火鍋一上桌, 我們三人都好驚喜, 十六件無骨雞圍住個圓火鍋, 中間放滿芝士小粒深淺黃都有, 明顯不是單一味的芝士粒, 囝囡一見咁多芝士小粒, 便不禁取了些芝士小粒入口, 可能服務生見我們未攪溶芝士便食, 於是來幫我們「炒」芝士, (不知是否叫親芝士火鍋都有專人服務), 睇住芝士小粒慢慢被炒溶, 變了淡黃芝士糊, 大家都急不及待想吃了, 無骨雞肉本身很滑嫩, 而且很有雞肉鮮味, 再佈滿芝士外層, 真係要雞皮都食埋。阿囡本來話很飽, 都吃了四件, 由入坐前很不滿我成日要食, 食, 食, 到一起很開心地猛咁食, 仲要食雞, (她平時很少吃雞), 真係無番咁好味, 吸引唔到她, 對我嚟講, 最重要是見到囝囡吃得開心。
UFO 芝士火鍋