2021-06-13
朋友生日,去咗呢間西餐廳慶祝!呢間餐廳環境唔錯又寛敞,入面有鳥籠座位,非常打卡able!-▪️法式油浸鴨腿伴法式忌廉焗薯.南瓜蓉.紅桑子醬鴨皮好酥脆,鴨肉都幾軟嫩,帶點肉汁唔會好乾,點埋紅桑子醬都意外地match!忌廉焗薯都好出聲,一層層地焗所以好爽口又唔膩,清甜南瓜蓉都同兩者好夾。-▪️黑松露大啡菇芝士意大利飯黑松露味非常濃味又香,磨菇份量都不少,加咗芝士令到個飯好creamy,又唔會太濕,份量剛剛好。-飲品篇▪️Eden Garden 非常打卡able的一杯mocktail ,啱哂女生飲!帶有接骨木花嘅香味,係第一次試接骨木花,感覺好特別又香甜優雅!仲有蘋果味、柑桔味同薄荷葉帶黎嘅香味,好易入口又唔會太甜,屬清新又fresh之選!-▪️荷蘭鐵鍋盛載班㦸配新鮮雜莓 楓糖糖漿 楓糖核桃雪糕▪️用上荷蘭鐵鍋盛載班㦸,口感外酥Q軟,充滿陣陣蛋香,班㦸上面加上楓糖糖漿同楓糖核桃雪糕,味道層次豐富而且冰火口感交融!仲有新鮮又酸酸甜甜嘅雜苺,整體口感唔會太甜太膩,值得一試!
▪️法式油浸鴨腿伴法式忌廉焗薯.南瓜蓉.紅桑子醬
▪️黑松露大啡菇芝士意大利飯