2018-07-09
我同朋友係app 見到呢間餐廳做緊優惠, 7pm 個時訂7.30pm位竟然仲有20%off !雖然知道就算discount左係個到食都唔會便, 但我見呢個時間都仲有呢個優惠, 又見Openrice 同app評價都唔錯,都一心諗住試下, 食下好野. 點知呢, 就食到一肚氣, 簡直係差!一上到去餐廳, 接待個個男人已經係態度麻麻. 佢一帶到我地埋枱之後, 我地都未坐定, 就勁快同我地講單點menu8折, set menu 9折, 餐飲時間都要有限, 得1.5小時. 心諗, 你個到都唔係好多枱客姐, 有冇咁趕呀? 但明白既然有優惠都要有取捨之後, 我地一聽到咁多restriction 個時, 都已經有d呆左, 因為一心都只係打算8折, 但都算啦, 我地照order.最後係9折menu 個到叫左個牛柳set menu$388, 同埋係8折menu叫左一碟意粉$128, 再係9折menu到叫左佢個promotion $88 buy1get1 cocktail.點知過左一陣, 個waitress 行番過黎, 話只可以order 其中一個menu, 即係一係enjoy 8折單點, set din
點知過左一陣, 個waitress 行番過黎, 話只可以order 其中一個menu, 即係一係enjoy 8折單點, set dinner 冇折, 一係就相反, 之後仲話我地叫ge 牛柳太費, 個discount 唔包......我地真係莫名其妙! 佢地唔係呀話? 如果貴, 好心你就唔好放入個menu 到啦.... 同埋一開頭講清楚啦....
最後, 個waitress 搵番接待個男人問清楚, 先話2個menu 可以同時order 同埋又有discount. 不過牛柳就一定冇折. 咁我地就叫左$398 肉眼啦, 係就貴小小, 但都算
佢一開頭上左個starter 先, 但waiter 就冇問我地係唔係share, 就咁放左碟野上黎就算, 要我地問佢拎多2隻碟share...
到上意粉上個時...碟野竟然係唔熱!!! 有冇搞錯呀!
肉眼就正常啦...
去到最後埋單要$707,就係我成晚最不滿嘅位! 完全體驗到呢間野嘅服務質素有幾差!!!
佢竟然計左我2杯$88 嘅cocktail!
我地就有禮咁問番個waitress 點解會計左2杯cocktail, 佢話因為飲品冇折
但明明個cocktail promotion 係寫左係9折menu 到, 你飲品冇折係drink menu 冇折姐, 就算再冇嘈, 都只係會計我$88 2杯, 冇折, 而唔係2杯囉!
不過, 間野ge個個男人就過黎係咁嘈我地話一早已經講左飲品冇折, 又話折係等如promotion. 完全唔make sense.
佢張menu 完全冇呢個Term 寫過呢個promotion 係=折, 亦都冇話呢個係唔包個Eatigo 個優惠入面.
個waitor 同我地嗌左好耐, 我地覺得於理不合, 絕不妥協, 直頭覺得佢地係呃緊人!
而佢最後就好不憤咁話 "咁我做番$88 2杯比你囉"
雖然佢最後有比番個優惠我, 但佢呢d死人態度完全唔係路! 如果呢餐只係total$300, 我會算
但呢餐係最後每人要$300!!!!! 咁樣嘅服務質素???
大家千祈唔好中伏. 好差!!!
題外話/補充資料:
app 8折book 位