2019-12-14 5270 瀏覽
依間bk 食tea 時間,要靠一個booking website 提早一個月前搶位朝早或者夜晚通常都有位,係食tea 時間連平日都好爆有心意日子最好早一個月搭正十二點bk 位當日四點去到,基本上都full, 但偶而會見到一兩台成功walk in今次同fd 兩個黎食,先黎睇睇menu加埋一,每人約$380 到除左tea set 亦都可以點其他野食至於茶我地揀左breakfast 同tiffany blendtiffany blend 係偏花香味重,無乜茶味breakfast 就中規中矩~無咩特別依種顏色配搭真係係女仔都落搭等左陣,三層架都上啦店員上架後,會逐樣介紹,上面同下面係屬於甜點,中層係鹹點上層最推介係香檳珍珠同士多啤梨三重奏甜度岩岩好,酒味淡淡地,好岩清喉嚨puff 見到個樣都扣哂分,事實都係好甜同好甜玫瑰都係偏甜,而且口感單一鳥蛋即係包左藍色朱古力既棉花糖。。鹹點相對甜點較出色三文治,魚子,ham 都好食,ham 會鹹左d最低個層亦都係最愛~~係瑪德蓮同scone 呀~~~~蛋糕係我一開頭食,仲暖暖地,又鬆軟,覺得好好食留左一舊等到最後食就有d 過甜scone 係有加提子乾,所

朝早或者夜晚通常都有位,係食tea 時間連平日都好爆

有心意日子最好早一個月搭正十二點bk 位

今次同fd 兩個黎食,先黎睇睇menu

加埋一,每人約$380 到

除左tea set 亦都可以點其他野食

tiffany blend 係偏花香味重,無乜茶味

breakfast 就中規中矩~無咩特別

依種顏色配搭真係係女仔都落搭

等左陣,三層架都上啦

Afternoon  Tea  set

店員上架後,會逐樣介紹,上面同下面係屬於甜點,中層係鹹點

上層最推介係香檳珍珠同士多啤梨三重奏
甜度岩岩好,酒味淡淡地,好岩清喉嚨

puff 見到個樣都扣哂分,事實都係好甜同好甜

玫瑰都係偏甜,而且口感單一

鳥蛋即係包左藍色朱古力既棉花糖。。

鹹點相對甜點較出色

三文治,魚子,ham 都好食,ham 會鹹左d

最低個層亦都係最愛~~

係瑪德蓮同scone 呀~~~~

蛋糕係我一開頭食,仲暖暖地,又鬆軟,覺得好好食

留左一舊等到最後食就有d 過甜

scone 係有加提子乾,所以味道無甘單調,有少少外脆內軟~~唔錯

醬有柚子,berry, 同cream, 最鐘意都係兩款果醬

見到隔離台有叫其他野食,份量都係偏細架~~

但tea set 都係打卡食一次就夠,我地五點食完,,八點到開始餓啦

因為雖然有甘多野食,但份量其實比起其他tea 黎講係細一半到

所以食完都唔會好飽個種
2019-12-10