2022-10-07
今日男朋友媽咪生日,特登搵咗間好正嘅西餐廳😆完全冇令到auntie失望,食完佢仲話下次要再嚟添! 首先地點好就腳,喺尖沙咀厚福街。一入到餐廳,店員好好服務即刻幫我哋帶位。見到有好多手工啤酒揀,可惜有下場冇得飲酒🥲,下次黎一定會飲酒!🍥今日餐單🍥🫕 黑松露野菌忌廉湯 🫕 北海道帶子蟹肉龍蝦濃湯 呢兩個湯冇改錯名,真係好濃郁。好足料啊!我自己偏向鍾意飲黑松露野菌忌廉湯,好香黑松露味,每一啖都飲到漏漏既菇😍而男朋友同佢媽咪就中意龍蝦湯多啲,飲落去好鮮甜,每啖都飲到蟹肉同龍蝦!鍾意飲湯嘅你一定唔可以錯過🥰🍖香烤招牌乳豬 最鍾意脆卜卜既野,呢隻野豬同平時食開港式嗰啲一啲都唔一樣。佢完全係外脆內軟,外邊嗰層皮脆卜卜,入邊嘅肉好嫩滑🤭 不過食得太多會有少少膩,佢側邊跟埋菠蘿食一舊即刻中和返,冇咁膩。🍛珍珠帶子蜆肉配海膽醬忌廉意大利飯$208估唔到除咗肉好食之外海鮮都唔錯喎!呢個飯我最欣賞嘅係啲海膽醬,真係好鮮甜,完全冇腥味。配埋本身嘅配料,簡直一流🤤已經好掛住呢啲意大利飯嘅味道🤣🤣
🍥今日餐單🍥 🫕 黑松露野菌忌廉湯
🫕 北海道帶子蟹肉龍蝦濃湯
呢兩個湯冇改錯名,真係好濃郁。好足料啊!我自己偏向鍾意飲黑松露野菌忌廉湯,好香黑松露味,每一啖都飲到漏漏既菇😍而男朋友同佢媽咪就中意龍蝦湯多啲,飲落去好鮮甜,每啖都飲到蟹肉同龍蝦!鍾意飲湯嘅你一定唔可以錯過🥰 🍖香烤招牌乳豬
🍛珍珠帶子蜆肉配海膽醬忌廉意大利飯$208