2024-06-24 416 瀏覽
日前同幾個同事喺尖沙嘴見完客,大家都覺得有啲餓,就決定喺附近食個飯。咁啱一落樓就落大雨,而見客果棟大廈地下就有間裝修幾試正嘅「極上冰室」,就決定試下。呢度應該係新裝修嘅,所以俾人好光猛好乾淨嘅感覺。店員都好勤快,我地四個人坐嘅卡位都幾闊落。呢度menu選擇都頗多,食物價錢喺尖沙嘴黎講可以話算平。當晚我地散叫左以下幾款鍾意食嘅小菜:「咕嚕肉」:賣相一流,醬汁酸甜適中。肉炸得啱啱好,唔會太鞋。「金銀蛋時蔬」:上湯唔會太鹹,菜幾嫩,好味道!「三色椒一口牛」:黑椒一口牛好惹味好香,肉質好juicy!店員話咁啱無曬薯仔,但變相俾多左我最愛嘅三色椒,好耶!「蒸倉魚」:健康之選,蒸魚火候啱啱好,條魚好滑。「煎蠔餅」:賣相吸引,啲蠔肉質飽滿,而外層炸到金黃鬆脆,配埋魚露一齊食非常過癮!啤酒呢度都有好幾款,500毫升生啤都只係$36!抵!

「金銀蛋時蔬」:上湯唔會太鹹,菜幾嫩,好味道!

「蒸倉魚」:健康之選,蒸魚火候啱啱好,條魚好滑。

啤酒呢度都有好幾款,500毫升生啤都只係$36!抵!

• 咕嚕肉
  • 蠔餅