2020-04-18 14 瀏覽
原來呢道開咗間新日本菜,門口仲印咗大大個富士山嘅畫係出面。🌙4人餐$798🌙桃汁及堤子汁晚上人數不多,店家都有安排人客坐疏啲,卡位的間板都算高,相對疫情中都安心啲🌙吞拿魚豆腐冷奴呢前菜味道幾醒神,芝麻醬加吞拿魚仲有豆腐,成個組合都好健康🌙海鮮刺身沙律呢個埋相很不錯,4個女仔好快就食曬,加上用嘅蟹子同三文魚令到成個沙律都好吸引🌙蟹肉蟹膏甲羅燒最期待係呢個菜!可惜我地幾個女仔掛住傾計,燒到過咗龍,如果唔係都食得出蟹膏幾鮮味的🌙海膽刺身盛鮮身賣相吸引,海膽份量都唔慳皮!很可惜我個人就偏向唔鍾意食魚類嘅刺身,所以主要都係食蝦,海膽同元貝。海膽都唔腥🌙吉列豬扒+吉列蝦餅新鮮炸起,所以油膩感不太重🌙豚肉鍋呢個細細鍋嘅烏冬就最有驚喜,估唔到個湯底都幾香,煮耐左個湯底好濃,但我哋幾個女仔又掛住傾偈煮過龍🤣,搞到個湯底有啲鹹,否則本身應該好好味的!🌙日式芝士餅&日式年糕配朱古力醬芝士餅味道好好,芝士味算重,食落都唔會似擺咗好耐嘅蛋糕😋總結來講四個女仔都食到飽住走!

原來呢道開咗間新日本菜,門口仲印咗大大個富士山嘅畫係出面。

🌙4人餐$798

🌙桃汁及堤子汁

🌙吞拿魚豆腐冷奴
呢前菜味道幾醒神,芝麻醬加吞拿魚仲有豆腐,成個組合都好健康

🌙海鮮刺身沙律
呢個埋相很不錯,4個女仔好快就食曬,加上用嘅
蟹子同三文魚令到成個沙律都好吸引

🌙蟹肉蟹膏甲羅燒

🌙海膽刺身
🌙吉列豬扒+吉列蝦餅
新鮮炸起,所以油膩感不太重

🌙豚肉鍋

🌙日式芝士餅&日式年糕配朱古力醬
芝士餅味道好好,芝士味算重,食落都唔會似擺咗好耐嘅蛋糕😋

總結來講四個女仔都食到飽住走!
2020-04-08