2018-12-07
厚福街係尖沙咀食好西嘅心臟地帶🎪,聚集咗各式各樣嘅多國菜,作為日本控嘅為食孖寶,今晚就揀咗間居酒屋格局嘅燒物店嚟慶祝相識第xxxx天😂😂最有驚喜嘅菜式一定要揀味噌雞肉釀蕃茄,呢味心機菜個配搭好新穎🤤三重口感,外層脆口,蕃茄juicy,經炒過嘅肉碎鹹香惹味,三層夾埋食岀奇地好夾!想話再encore多個都已經賣曬嚕😭燒牛肋骨串燒我地都有encore😛,咬落去肉質肥美,燒完之後滲出油香,又係必點推介!男朋友大讚佢嘅明太子雞翼,雞肉嫩彈帶焦香,加上明太子再添一份鹹鮮味。辣辣地正好中和返油膩感🤓佢嘅厚燒牛舌都唔錯嫁,肉質爽而不韌,牛味濃而甘香。仲有露筍豬肉卷,以豚肉包著爽脆無渣嘅露筍,外層燒得香脆,都頗惹味!燒羊排嘅外皮香脆,肉味濃厚又彈牙,啖啖肉勁juicy,不過串燒咁上有d難handle,建議下次用碟上俾刀叉會更好!係我食到勁飽之際,男友仲話想叫個燒🍙,佢話呢味菜絕對考驗到餐廳嘅功架🤷🏻♂️一上枱嘅燒飯團🍙,已經聞到超香燒汁味🤤,熱辣辣外面燒得微脆,食落米飯粒粒分明有彈牙口感,紫菜仲要係脆口嫁👍🏻上等嘅食材只係加鹽就可以帶出食材嘅原味,惹味多汁,整體定價唔算話好平,但都係水準之作,師傅要花時
佢嘅厚燒牛舌都唔錯嫁,肉質爽而不韌,牛味濃而甘香。
上等嘅食材只係加鹽就可以帶出食材嘅原味,惹味多汁,整體定價唔算話好平,但都係水準之作,師傅要花時間同心思即叫即製,所以要有耐性,不過難得傾下計慢慢食享受二人世界都係一個幾難得嘅體驗🥰 下次可以約一大班人食串燒飲返幾杯就更盡興喇!