餐廳: 潮庭 (新都會廣場)
資訊:

餐廳: 潮庭 (新都會廣場)
資訊:

2019-05-24 4634 瀏覽
好多次去葵芳食飯都係去北京樓,反而未試過隔離個間潮庭,今次一於轉下場擇呢間,同樣係美心集團旗下,質素不需要懷疑!餐前小食好岩我口味,因為有我最鐘意的木耳入口爽滑,少少辣,食不停口!今晚交俾大人發板,我負責等食XD... 芋頭南瓜茨實煲芋頭、南瓜無煮到溶溶爛爛,食落依然有口感,至於剩餘的汁當然用來撈飯,的確不錯!鹵水三拼 (鵝肉 / 墨魚 / 鹵豬肉)份量挺多,幾大碟,件件都切得好均勻,我只係食左鵝肉,口感扎實,滷得好入味!紫薑菠蘿炒牛肉醬汁酸酸甜甜夠曬開胃,牛肉肉質鮮嫩,咀嚼時仲散發出陣陣的紫薑味,味道非常突出!黑松露芝士蝦球 望到金黃色的芝士汁已經食慾大增蝦球大隻爽口,淡淡的芝士汁更加突出黑松露的香,食落一D都唔漏,如果有埋個伊麵底就真係最完美!黃魚片蒸豆腐魚肉已預先起骨並切成厚片鋪喺豆腐上面,豆腐滑溜溜,魚肉鮮美嫩滑,成塊啖啖肉口感特別正,鐘意食魚的我點可以唔食多一件屋企人對今餐非常满意,相信好快又會再黎

餐前小食好岩我口味,因為有我最鐘意的木耳
入口爽滑,少少辣,食不停口!

今晚交俾大人發板,我負責等食XD...

芋頭南瓜茨實煲

鹵水三拼 (鵝肉 / 墨魚 / 鹵豬肉)

紫薑菠蘿炒牛肉

黑松露芝士蝦球
望到金黃色的芝士汁已經食慾大增

黃魚片蒸豆腐

屋企人對今餐非常满意,相信好快又會再黎

2019-05-17