2023-12-29 187 瀏覽
之前爸爸生日一家大細去咗這間酒樓dinner,都係乾乾淨淨的燈光都不會好暗,坐位都闊🍃食完後一家都認為下次生日飯可以再去這間酒樓食飯!!!!本身唸住叫一次套餐但發覺冇咩食物岩食所以就單叫了💫就不介紹平時會食的酒樓食物了,介紹特別的食物啦~第一,荔芋油鴨煲,煲係清清地,有好多芋頭係入面還有一些是煮到林哂好好食😳油鴨肉質好好唔會柴!!第二,正宗文昌雞,雞肉鹹鹹地連雞胸不會好老好難咬!!比起平時嘅雞好食😜第三,鴛鴦水庫魚頭,一半係辣椒一半係蒜蓉,任君選擇🌶🧄我就鐘意食辣椒仲邊多啲夠哂惹味!!第四,極品燒鵝皇真係頂級享受😋!皮燒得金黃鬆脆,啖啖肉味,啲肉又嫩滑多汁。啲燒鵝皮脆到令人停唔到口啊😍,食落去仲會啪啪聲,呢啲是口感上嘅極致享受嚟㗎!再點上佢哋自家調味嘅甜酸醬,完美中和咗燒鵝嘅油香,提升咗整體嘅食欲😚。每一塊鵝肉都滲透住炭火嘅獨特香味,食落口感層次分明,真係正😄!而且份量夠,每一樣菜色都做得十分細心,睇得出廚師嘅誠意同用心。正到我只會用「無得輸」嚟形容呢個極品燒鵝皇😘,絕對會令任何愛好燒鵝嘅食客都讚口不已。無論係同家人食,定係同朋友慶祝,呢個都係一個都幸福嘅選擇😊!一試難忘,絕對值得再嚟
本身唸住叫一次套餐但發覺冇咩食物岩食所以就單叫了💫就不介紹平時會食的酒樓食物了,介紹特別的食物啦~第一,荔芋油鴨煲,煲係清清地,有好多芋頭係入面還有一些是煮到林哂好好食😳油鴨肉質好好唔會柴!!第二,正宗文昌雞,雞肉鹹鹹地連雞胸不會好老好難咬!!比起平時嘅雞好食😜第三,鴛鴦水庫魚頭,一半係辣椒一半係蒜蓉,任君選擇🌶🧄我就鐘意食辣椒仲邊多啲夠哂惹味!!第四,極品燒鵝皇真係頂級享受😋!皮燒得金黃鬆脆,啖啖肉味,啲肉又嫩滑多汁。啲燒鵝皮脆到令人停唔到口啊😍,食落去仲會啪啪聲,呢啲是口感上嘅極致享受嚟㗎!再點上佢哋自家調味嘅甜酸醬,完美中和咗燒鵝嘅油香,提升咗整體嘅食欲😚。每一塊鵝肉都滲透住炭火嘅獨特香味,食落口感層次分明,真係正😄!而且份量夠,每一樣菜色都做得十分細心,睇得出廚師嘅誠意同用心。正到我只會用「無得輸」嚟形容呢個極品燒鵝皇😘,絕對會令任何愛好燒鵝嘅食客都讚口不已。無論係同家人食,定係同朋友慶祝,呢個都係一個都幸福嘅選擇😊!一試難忘,絕對值得再嚟。👍🏻