2021-03-21
好耐冇去過樓上Cafe喇!今次搵到旺角依間部屋咖啡室,店面細細但幾有屋企嘅感覺~Menu上嘅Combo都幾抵,所以就揀咗份二人套餐試試-套餐包括一個10吋手拉Pizza同一款意粉/飯,另外仲有小食炸蟹餅同兩杯餐飲。Menu上有簡單標示Cafe用咩食材,例如意大利嘅Pizza麵粉同米,幾有心思。炸蟹餅即場炸起熱辣辣,味道似日式火鍋料,點泰式辣醬更好味。至尊辣肉腸手拉Pizza批底厚薄適中,Pizza邊烤得脆脆地,材料有肉醬、辣肉腸、青椒、蘑菇,仲加咗大量嘅芝士,新鮮出爐時芝士拉絲效果好勁!黑松露雜菇意大利飯都有好多人推薦,好鍾意佢夠creamy,忌廉同芝士嘅比例好啱而且好香黑松露味,意大利飯煮得偏腍身,什菌令口感更豐富。餐飲可以加錢有更多選擇,我地就飲咗榛子朱古力同檸檬利賓納,雖然冇特飲、花茶嗰啲咁特別,但有自家Logo嘅杯感覺更homey。成日覺得去樓上Cafe係一件好青春嘅事,依度仲有提供好多Board Games,同朋友一齊嚟傾計玩下都唔錯呢~
炸蟹餅即場炸起熱辣辣,味道似日式火鍋料,點泰式辣醬更好味。
餐飲可以加錢有更多選擇,我地就飲咗榛子朱古力同檸檬利賓納,雖然冇特飲、花茶嗰啲咁特別,但有自家Logo嘅杯感覺更homey。 成日覺得去樓上Cafe係一件好青春嘅事,依度仲有提供好多Board Games,同朋友一齊嚟傾計玩下都唔錯呢~