2017-05-25 1654 瀏覽
早幾日,有個fd拉我去呢間bar談心,不過呢間同我想像中既bar有啲出入,而且菜式仲相當有港式味道,唔通係香港人bar館?呢間餐廳仲以開放式做招徠,空間感望過去好大。座位間距做得唔錯,除左圓枱之外仲有吧枱,而且可以坐出去空中花園,座位都好多,而且夠晒氣氛。吧枱都較受好酒人士歡迎,一邊品酒一邊傾計,而我同fd最後都坐左係吧枱呢到。港式菜式當然香港人比較多,呢到都唔少happy hour既都市人,而且大部份人都係室外進餐品酒。咩都唔好講住,食野最緊要xd!餐單上其實可以話係中港合壁,有意粉又有撈丁,撈丁係bar黎講真係第一次見~不過我地都比較想食西式野,所以大家都各揀左一份再加件cake,被唆擺下我都嗌一杯Cocktail黎飲。班尼迪蛋鬆餅,一碟兩份鬆餅,層層疊既架構,有班尼迪蛋、Parma Ham 、鬆餅三層,一切開蛋漿已經好似溶岩般流出,蛋汁滲入至鬆餅入面,令個皮既口感冇咁硬,而蛋白位夠滑口,可以中和Parma Ham帶出黎既咸香味,雖然蛋漿味未算好濃,但感覺都唔錯~卡邦尼意粉,一直都覺得卡邦尼意粉既煮法要掌握得好先會唔覺膩,而今次比我遇到了!香味非常吸引,又意粉方面彈牙有韌性,加上卡
早幾日,有個fd拉我去呢間bar談心,
不過呢間同我想像中既bar有啲出入,
而且菜式仲相當有港式味道,唔通係香港人bar館?
呢間餐廳仲以開放式做招徠,空間感望過去好大。
座位間距做得唔錯,除左圓枱之外仲有吧枱,
而且可以坐出去空中花園,座位都好多,而且夠晒氣氛。
咩都唔好講住,食野最緊要xd!
被唆擺下我都嗌一杯Cocktail黎飲。
班尼迪蛋鬆餅
而蛋白位夠滑口,可以中和Parma Ham帶出黎既咸香味,
雖然蛋漿味未算好濃,但感覺都唔錯~
卡邦尼意粉
香味非常吸引,又意粉方面彈牙有韌性,加上卡邦尼既加乘,
口感更細滑,而卡邦尼調節既稠度岩岩好,微稠得黎又唔覺膩,
味道芳香滑溜,可想一食再食!!十分推薦~
熊本縣牛奶蛋糕
熊本縣牛奶蛋糕,原本以為係平平無奇既一件蛋糕仔,
但上到黎出奇地精緻,足足有三層cream呢~
味道方面亦都唔錯,牛奶未算好出但口感幼滑,creamy感做得唔錯。
Smimoff green apple
Smimoff green apple,好少機會品酒所以我會評得較主觀,
入口果下係清香既青蘋果味,但再到喉嚨果陣就係濃濃既酒精味,
酒精濃度比我想像中高,不過咁少份量一定唔會醉xd
熊本縣牛奶蛋糕
Smimoff green apple