2023-12-09 330 瀏覽
我同老公想試晒所有既拉麵,所以今日輪到呢間。我見有勁多笑面,但食評內容好壞參半(我估係因為依家Openrice好似唔多比人留言比誠心忠告,只係準講好掛)。我個人覺得伏伏地,但老公見到間舖面好唔錯。(雖然我見無乜人有啲伏,但老公又話今日唔食遲早都要食)所以我地入左去,老公好驚訝竟然無黑蒜油拉麵。所以佢食左豬軟骨豬骨湯麵,我就食左濃湯搵拉麵。豬軟骨入味,湯就好味精濃湯拉麵,英文叫Sticky soup,但一啲都唔sticky,味道普通我覺得可以接受,就如其中一個食評話佢係茶餐廳拉麵,我係同意既。但非常意外老公comment係個麵點解可以整到唔好食,麵都係買返黎,佢點樣可以整到咁唔好食。呢一點真係解釋左點解間間都坐滿人,而佢係得一枱客。希望今次Openrice比我興真心去比忠告比食客去選擇,唔想佢有一個唔開心既用餐經驗。
豬軟骨入味,湯就好味精
呢一點真係解釋左點解間間都坐滿人,而佢係得一枱客。
豬軟骨拉面
濃湯拉面