2021-11-05
今次來試下早排勁多人等位於屯門一幻拉麵,由於今日係平日晚上,唔洗等位就入得,餐廳裝修幾特別,好有日本風味,一幻主打係蝦湯,今日就叫黎試下啦。我地叫左屯門限定嘅二人套餐,一碗要原味蝦湯拉麵,一碗辛辣味噌蝦湯,拉麵一黎到,上面有大量,係大量嘅蒜蓉,多到係估唔到有咁多,其實未食已經知道蒜蓉會影響咗個湯嘅味, 已經立即不起咗一啲㗎啦,但始終個湯有蒜蓉浸咗落去,蒜蓉味完全蓋過曬啲蝦湯味,可能原本個他湯已經冇乜蝦味,拉麵方面要左幼面, 但係都比較粗同埋一陣鹼水味只係油麵多過拉麵,辛辣嗰碗亦都唔見得係特別好味辣味蓋過曬啲蝦湯味,拉麵有兩塊肉,塊肉都尚算ok,配料比較少。 個餐可以揀嘅配送食物唔係太多,於是就揀咗青瓜木耳同埋糖心蛋,再後加咗一個餃子先至夠飽, 總結係以拉麵店嚟講真係好一般,可以唔使再去。