2009-10-03
襯住國慶假期, 同男友仔去了屯門搵食. 由於想留係屋企睇埋煙花先出門, 所以去到都已經九點鐘了...男友仔極力推介下, 原本唔太好泰國菜的我都甘於就範本住一去無妨心態. 出乎意料之外唔洗等位, 但其實都full full地! 坐低後, 以泰國人為主既伙計已遞上menu, 打開menu, 好多款式, 花多眼亂, 結果我都放棄了, 由男友仔發板. 結果, 兩個人點了四款食物而且極速上枱...泰式生蝦刺身 - 男友仔極力推介, 必食! 生蝦刺身幾爽口, 鮮甜, 上面鋪住小小辣椒, 一片小小的蒜片, 再點上酸酸甜甜少少辣的泰式辣醬, 其實都不錯. 可惜我唔太好辣椒, 所以最後都係將上面鋪住的東東全部拿走再點上泰式辣醬黎食. 香葉炒蜆 - 蜆肉有咬口, 味道都ok, 少少辣, 但凍得幾快, 汁好快變杰....我個人都幾鍾意呢味, 一點點可惜係炒蜆古名詩意係炒, 但不夠鑊氣! 炸蝦餅 - 熱辣辣, 炸得好香脆, 蝦肉爽口彈牙, 推介!!香芋焗飯 - 好足料而且份量超多. 海鮮都幾好味, 芋頭好粉! 唯一唔太鍾意個飯太濕. 太多汁令到個飯過咸. 加多一個白飯會更佳!總括黎講, 服務就無乜特別, 不過
結果, 兩個人點了四款食物而且極速上枱...
總括黎講, 服務就無乜特別, 不過上菜超快, 落單唔夠10分鐘, 可能只有五分鐘, 所有食物已經到齊. 如果比較鍾意一碟一碟上菜的朋友可能要特別要求了...價錢方面真係抵食夾大件. 大部份菜式都係三四十蚊. 而且份量都幾多. 最後個焗飯打包都有大半盒剩呢!!