呢一頭食肆好多,但係有誠意嘅高質小店就屈指可數啦。呢間愛添店面細細,但係食物款底又新又多,所以成日行過都想試下,今晚襯早,打算係到食晚餐同埋甜品,一次過滿足哂2個願望!小食方面,選擇都真係好多,樣樣都熱辣辣係即炸出黎三式台灣腸真係好地道,唔係度度都有得食,不過我最鍾意都係鹽酥雞,夠哂香脆惹味 樣樣小食都係$30-$40,份量都好足,抵!另外新出嘅牛肉麵($56),雖然比想像細碗咗少少,但係啲麵好彈牙!湯底都好正宗!牛肉略為鹹咗少少姐,重口味嘅朋友一定會鍾意!不得不提呢間細細間嘅舖頭竟然都有網紅cafe先有嘅混色飲料!呢杯咁fancy 嘅碟豆花梳打($30)本來嗌黎淨係為咗打下卡,點知又幾清新喎,無論係食甜野定鹹野都可以解到膩!男朋友就叫咗杯奶蓋四季春($32),好欣賞佢茶底唔會加糖!咁先飲到濃醇嘅茶香個人認為茶味仲濃過天仁!然後就到租品啦呢間舖頭甜品款式超多!選擇困難症嘅話一定要試下梳芙厘,完全係內外兼備!我鍾意食oreo味($88)啲餅碎超多男朋就就話鍾意焦糖味($82),話咁樣蛋味濃啲喎雪糕款式都好多選擇,特別啲嘅海鹽味都有仲有奶蓋,誇張最後就係窩夫啦!珍珠奶茶窩夫($68)配料完

小食方面,選擇都真係好多,樣樣都熱辣辣係即炸出黎
樣樣小食都係$30-$40,份量都好足,抵!

各種小食

牛肉略為鹹咗少少姐,重口味嘅朋友一定會鍾意!
紅燒牛肉麵

藍。蝶豆花玫瑰荔枝梳打

個人認為茶味仲濃過天仁!
起司奶蓋四季春

然後就到租品啦

男朋就就話鍾意焦糖味($82),話咁樣蛋味濃啲喎

炙燒焦糖布蕾日式梳芙厘班戟
Oreo起司蛋糕巧克力流心日式梳芙厘斑戟

雪糕款式都好多選擇,特別啲嘅海鹽味都有
仲有奶蓋,誇張
奶蓋海鹽雪糕

最後就係窩夫啦!珍珠奶茶窩夫($68)配料完全唔姑寒,完全對得起個價!勁多珍珠同芋圓!好似飲緊珍奶咁,滿足哂珍奶控嘅需求🤣不過窩夫偏軟身,我估係因為太多醬汁,所以一上碟就應該即刻食!
珍珠奶茶窩夫

總括黎講都算係附近一間較高質嘅甜品舖!雖然價錢可能貴高其他舖,但都係物超所值,份量同材料搭救,值得一試!推薦

流心梳芙厘布蕾
各種小食