餐廳: 翡翠拉麵小籠包
資訊:

2023-04-22 487 瀏覽
雞絲粉皮 $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️味道好香濃,濃濃既花生醬,杰身得黎都易撈粉皮爽口,唔易斷/爛,有驚喜既感覺🥰雞絲同青瓜嘅份量唔算多,岩岩好😋 食得至好開心原盅雲吞雞湯 $64 ⭐️⭐️⭐️⭐️飲湯一定要熱,原盅好能夠保留到熱度😄湯味好有肉味、非常夠味,雞湯有雞味😂 睇相都知,好足料👍🏼 。 雲吞係爽口既,完全無浸到爛既感覺乾煸四季豆 $85。⭐️⭐️⭐️⭐️味道唔太鹹!值得一讚! 調味做得至非常好!曾經試過其他到食,會愈食愈鹹。但呢一間完全無。 因為叫得太多餸,無特別叫白飯如果唔係,佢一定係白食小偷😂肉碎既部分,肥瘦平均,同四季豆好夾。上海小籠包(四隻) $45⭐️⭐️可惜外皮有啲易爛,有兩隻夾起都穿左肉汁同肉既部分係好味既配埋醋係好夾回鍋肉配薄餅 $88⭐️⭐️⭐️⭐️第一次咁食回鍋肉, 用薄餅夾食啲肉同菜食因為回鍋肉都算幾油, 薄餅幾乾身下😁😁兩者原來都幾夾下喎 唔覺唔覺食左3-4 塊 好好味 好好玩, 值得一試
雞絲粉皮 $68 ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
味道好香濃,濃濃既花生醬,杰身得黎都易撈
粉皮爽口,唔易斷/爛,有驚喜既感覺🥰
雞絲同青瓜嘅份量唔算多,岩岩好😋
食得至好開心

原盅雲吞雞湯 $64 ⭐️⭐️⭐️⭐️
飲湯一定要熱,原盅好能夠保留到熱度😄
湯味好有肉味、非常夠味,雞湯有雞味😂
睇相都知,好足料👍🏼 。
雲吞係爽口既,完全無浸到爛既感覺

乾煸四季豆 $85。⭐️⭐️⭐️⭐️
味道唔太鹹!值得一讚! 調味做得至非常好!
曾經試過其他到食,會愈食愈鹹。
但呢一間完全無。 因為叫得太多餸,無特別叫白飯
如果唔係,佢一定係白食小偷😂
肉碎既部分,肥瘦平均,同四季豆好夾。

上海小籠包(四隻) $45⭐️⭐️
可惜外皮有啲易爛,有兩隻夾起都穿左
肉汁同肉既部分係好味既
配埋醋係好夾

回鍋肉配薄餅 $88⭐️⭐️⭐️⭐️
第一次咁食回鍋肉, 用薄餅夾食啲肉同菜食
因為回鍋肉都算幾油, 薄餅幾乾身下😁😁
兩者原來都幾夾下喎
唔覺唔覺食左3-4 塊
好好味 好好玩, 值得一試