🎀屯門。拉麵與咖啡的特別組合🍜☕🎀🪄店名* #頂立🔮地址*屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖 🔮🗾分店地區🗾 沒有分店💰價錢$396 已加一 (2人)➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖想睇更多同區推介👉地區搜尋🔍🗾#pickyme_屯門剩系食呢一類👉食物類型搜尋🔍🍜#pickyme_日本菜#pickyme_拉麵➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖🎵餐廳環境🎵今次黎到屯門紅橋覓食 見到呢一間日式拉麵小店超多人推介 而且風格十分特別 所以就黎試下~舖頭細細間 大約坐到9位客人 服務十分細心 每一次都會為客人介紹舖頭拉麵特色 以及咖啡,甜品等 寒冷既冬天入到去十分溫暖 坐底享用一段時間 一直都聽到舖頭職員同客人熱情傾談 大部分都係熟客光顧 證明大家都好中意呢一間舖頭😚🍽️食物質素🍽️湯底分別有四款 有頂立天,地,海,期間限定 分別代表雞,豬,蝦等 由於餐廳想保持食物質素 所以無法根據個人喜好選擇麵的軟硬度及走某些材料 每一款湯底都係真材實料 食物質素好高質 最特別系以咖啡作配搭 會令味道有轉變 以及各式甜品 好有特色~👀評分💖💖💖💖💖🪄天•頂立雞白湯 +$70惡套裝(昭和風硬布丁+冷萃咖啡) $165以全雞入湯
🎀屯門。拉麵與咖啡的特別組合🍜☕🎀

🪄店名* #頂立
🔮地址*屯門井財街9號錦發大廈地下20B號舖 🔮
🗾分店地區🗾 沒有分店
💰價錢$396 已加一 (2人)

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
🎵餐廳環境🎵

🍽️食物質素🍽️

👀評分💖💖💖💖💖
以全雞入湯製作 配合魚介及大量蔬果烹調出濃厚鮮甜既白湯 呢款雞白湯同以往既有少許分別 湯底帶輕微甜味 而且一啲都唔油膩 而配上鹿兒島慢煮雞質感十分滑嫩 完美吸收湯底精華 第一次系拉麵中配上雞肉 好獨特~
另外仲加左$70配上甜品及咖啡套裝 店員建議邊飲咖啡邊享用拉麵 會令整體感覺有唔同既感覺 咖啡配上雞白湯令酸甜感更明顯 會飲得出有熟果酸感 好似黑加侖子味 好特別既感覺!另外布丁系使用較多日本雞蛋 蛋味更香濃 質感較實但亦滑溜 及有焦苦的焦糖

👀評分💖💖💖💖💖
🪄海•頂立海蝦湯 +$70惡套裝($30升級甜品原味巴斯克蛋糕+冷萃咖啡) $195
以唔同種類蝦殼蝦膏磨成 配入魚介及大量蔬果 提煉蝦既鮮味 湯底系偏向濃味 蝦味極度濃郁 每一口都可以感受到蝦味混合麵條既味道!呢一款拉麵都係一樣配上滑嫩雞肉 而配上咖啡增加酸甜感 令鮮味更出更有層次感✨
今次呢一個就升級左巴斯克蛋糕 蛋糕份量都幾大塊 蛋糕加入左奶酥 食落好似雪糕感 冰冰涼涼 好creamy😉

(5個💖為最高)

✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️✴️
⚜️整體評級⚜️