2023-12-13
我哋今次又返返嚟呢間 #屯門 靚靚火鍋舖🔥。呢度嘅選擇好多😆,而且肉嘅質素都好好🥩。我哋亦都好鍾意呢度嘅環境🏯,特別係抽風系統做得好好💨,食完都唔怕一浸味,餐廳連細節位都有考慮到🌟。而醬芥每人$18💰。🥘特色沙嗲鍋($108)湯底真係好濃郁、好惹味😋,沙嗲嘅花生香味好出🥜,而且仲有少少辣味調味🌶️,好吸引。湯底本身仲有鴨血🦆、蜂巢豆腐做配料,兩樣嘢都吸收晒湯底🥘嘅濃郁香味,食嘅時候熱辣辣♨️又爆汁,好正!🌊鮮甜桂花蚌($128)桂花蚌烚完出嚟好鮮嫩🌼,而且口感滑捋捋🫦,又夠爽口、夠脆口。🐄牛將軍拼盤($188)拼盤包括牛胸爽、牛舌、同埋黑柏葉😍。牛胸爽口感好得意,好軟、好香👅,好適合配埋其他牛肉一啖食🥓,超級滿足。牛舌烚完出嚟好彈牙🐮,而且牛肉味都好香。黑柏葉烚到捲起咗就啱啱好💕,有咬口、唔錯。🐮一口牛柳粒($108)牛柳粒裏面好有肉汁💦,而且唔會韌,用料真係幾好👍🏻。一啖食落去,好有牛肉味同埋牛脂感😛。🥬娃娃菜($38)真係充分突顯到湯底嘅濃郁♨️,娃娃菜索晒湯底嘅香味同埋肉味🥘,忍唔住係咁食呀。🍜稻庭烏冬($28)最後一定要嗌烏冬做結尾😆。烏冬又滑又有咬口🤤,配埋湯底嘅濃郁香味,撈埋啲蒜
🥘特色沙嗲鍋($108)
🌊鮮甜桂花蚌($128)
🐄牛將軍拼盤($188)
🐮一口牛柳粒($108)
🥬娃娃菜($38)
🍜稻庭烏冬($28)
最後一定要嗌烏冬做結尾😆。烏冬又滑又有咬口🤤,配埋湯底嘅濃郁香味,撈埋啲蒜蓉醬料🧄,濃郁嘅味道撈埋一齊,好正😝。