2024-04-30
行開屯市,去到food court搵嘢食,發覺一間幾靚嘅西韓fusion餐廳,於是入去試下。食物選擇都幾多,大路炸雞以至各式主食同特飲都有得叫,今次因為樣樣都想試,就叫咗二人餐,有齊兩份主菜、一份小食同兩杯特飲。餐前送小菜一碟。咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒首先隻蛋好出色,切開後呈半熟流心狀態,夠晒滑!漢堡扒好厚肉,而個飯底都有加入唔少配料如薯仔、甘筍炒香,加埋咖喱汁同蛋汁真係勁好食!甘筍汁香脆豬扒長通粉呢個感覺比較西式,正確嚟講應該係甘筍忌廉汁,長通粉好掛汁,仲有炸到脆一脆嘅豬扒,唔錯!炸雞拼盤有六隻味揀,可揀三隻味,今次試左甜辣、芝士、蜜糖,每隻味有四件。炸雞炸到非常香口juicy,選用無骨雞件啖啖肉。甜辣同蜜糖都好掛汁,芝士味就係加香濃芝士粉,好邪惡!Oreo盆栽蛋糕甜品賣相好得意,面層Oreo碎扮泥土,入面就係好多層嘅牛奶同朱古力mousse,有好濃朱古力味,正!濟洲綠茶鮮奶熱綠茶Latte相當有茶味,唔算好甜,都幾好飲焦糖蘋果紅豆沙冰配搭好特別,飲落有一陣蘋果帶嚟嘅清新,唔會一味死甜,仲有粒粒紅豆可以食下成個餐份量十足,好夠飽亦都好好食,蛋包飯最出色,有機會一定要試下!
咖喱甘筍蛋包飯配漢堡扒
甘筍汁香脆豬扒長通粉
炸雞拼盤
Oreo盆栽蛋糕
濟洲綠茶鮮奶
熱綠茶Latte相當有茶味,唔算好甜,都幾好飲
焦糖蘋果紅豆沙冰