2021-04-26
今日帶屋企人過嚟屯門呢邊睇醫生,睇完醫生順便搵食。行行下去到悅湖呢邊,見到一間餃子店。齋睇舖面,呢間餃子店同悅湖商場其他店舖嘅風格幾大出入。餃子店雖然舖位唔大,但係後面有好多人手喺廚房即刻製作餃子,所以食兩啖就食得出餃子嘅食材係好新鮮。9隻三併自由選 ($54) (芝士粟米額外再加$2)呢到有好多款式可以選擇,心思思想試多幾款。攞住個Menu諗咗兩諗,店員建議可以揀9隻三併自由選,價錢貴少少,但係好在可以試多幾款!最後今日揀咗3款,分別係芝士粟米鮮肉餃、紫菜鮮肉餃同埋最經典嘅韭菜鮮肉餃,最有特色相信係芝士粟米鮮肉餃,芝士味道好出,配埋豬肉鮮味又幾有驚喜。另外自己好鍾意食紫菜鮮肉餃,覺得紫肉配埋大大啖肉好夾,所以食得好滋味。呢3款餃子相比之下,覺得韭菜鮮肉平平無奇。無辦法,因為其他兩款太出色,哈哈!外賣自取會跟一盒醬汁+辣辣哋嘅菜甫。生餃(素餃+紫肉鮮肉餃)( $52)難得過嚟碼頭,順路叫咗盤生餃拎走返屋企。呢盤係素餃併紫菜鮮肉餃,留返第二日可以同屋企人當早餐食。
9隻三併自由選 ($54) (芝士粟米額外再加$2)
外賣自取會跟一盒醬汁+辣辣哋嘅菜甫。
生餃(素餃+紫肉鮮肉餃)( $52)