2020-11-22
📍Reborn Coffee (屯門) ☕️位於屯門H.A.N.D.S 既天橋連接位開左一間新既cafe!! 佢地既裝修偏工業風 牆壁係水泥灰色 充滿格調 🖤 呢間cafe 地方唔算太大 只有十多個座位左右 但係就睇得出店主好有心機 menu亦都有好多選擇 仲要好抵食!! 🥰𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:💛 Eggs Benedict (C. Bread and Mushroom) ($88)-Bacon, Fried Potato Wedges, Double Eggs Benedict, Salad🥚Eggs Benedict其實有三款選擇既 A係配bread($58) B係配Mushroom($68) C係double Eggs Benedict配Bread+Mushroom($88) 今次我就選擇左C 😍 份量好豐富 班尼迪蛋係半流心既!! 而大啡菇好juicy!! 不過就唔太建議配bread 雖然好大塊包但係太過硬 🍞 特別要讚揚一下佢哋嘅薯角 薯角食落去好淋 一啲都唔會熱氣 而且仲要甜甜地咁😋💛 All in Breakfast ($88)-Portobello, Sausag
𝐼𝓉𝑒𝓂𝓈 𝑜𝓇𝒹𝑒𝓇𝑒𝒹:
💛 All in Breakfast ($88)
-Portobello, Sausages, Cherry Tomato, Scrambled Eggs, Avocado, Fried Potato Wedges, Cooked Ham, Croissant, Salad, Corn, Smoked Salmon
✨All in Breakfast其實就係豪華版既All Day Breakfast 🥐 牛角包好鬆脆 牛油果就唔會太過生亦都唔會太過熟 食落去好軟滑 🥑 三文魚同埋沙律好新鮮😚
💛 Hot Chocolate (+$20)
如果係星期一至五嘅話就可以用$20嘅優惠價加一杯朱古力 🍫 朱古力一上嚟嘅時候好驚喜 拉花真係好靚!!! 搞到我有啲唔捨得飲 >< 朱古力味道唔算好香濃但係都好好飲 好香奶味☺️🍼
💛 Iced Chocolate (+$25)
凍朱古力味道唔會話太過甜 而且冇諗過佢地連凍朱古力都會有朱古力醬嘅拉花 睇得出佢地幾有心思💗
𝒜𝒹𝒹𝓇𝑒𝓈𝓈:
📍屯門屯門鄉事會路2A號H.A.N.D.S H區2樓H215號舖
Shop H215, 2/F, Zone H, H.A.N.D.S, 2A Tuen Mun Heung Sze Wui Road, Tuen Mun