2021-08-07
自從屯市開左壽司郎同Donki,真係迫爆,所以我行返去紅橋覓食,除左有好味拉麵店,仲有呢間Cafe,而且長期有人龍,今日預早少少黎,所以仲有位。主要都係意粉同小食,仲有德國豬手。飲品有齊各款咖啡或茶類,選擇都很多。先安排入座,自行去櫃檯點餐及付款,之後由店員送上食物。免加一抵讚。水牛城雞翼 $50炸得香口唔油膩,個醬先係靈魂所在,酸度同辣度都好突出,開胃又惹味,食唔停口。蟹肉牛油果他他沙律 $100賣相好靚,亦因為好睇又顏色豐富,所以點來食,順便打卡影相。味道都很好,拌勻來食,入口有軟綿潤滑牛油果,仲有大量蟹肉且唔腥,加埋蛋沙律真係好滋味,仲有蕃茄仔增加濕潤感,而面層大量蟹籽,增加脆口感又提鮮,好好食。北海道帆立貝明太子意粉 $100帆立貝微微煎熟,口感細嫩微彈,珍寶尺寸啖啖肉。意粉也煮得剛熟,保持咬口,加上微辣明太子醬汁,creamy又濃郁,咸中帶辣好正。京都宇治小山圓鮮奶抹茶 $37拉花好吸晴,令人心情開朗,抹茶味濃郁,茶濃微甘,加鮮奶中和濃茶味,甜度亦剛好。Dirty Coffee $40入口有暖熱濃縮咖啡同冰凍牛奶,凍熱之間,甘甜交雜,口感味道都獨特。咖啡酸度更高,味道濃郁,
水牛城雞翼 $50
蟹肉牛油果他他沙律 $100
北海道帆立貝明太子意粉 $100
京都宇治小山圓鮮奶抹茶 $37
Dirty Coffee $40
入口有暖熱濃縮咖啡同冰凍牛奶,凍熱之間,甘甜交雜,口感味道都獨特。咖啡酸度更高,味道濃郁,有回甘。不過咖啡我唔太識,總捨黎講,好飲,都做到dirty特色,但賣相做到混染會更吸引。