2021-11-02
食得多日本菜 中西餐得閒都想換下飲食風格 我地今次就決定試下馬拉菜 但係lunch set都有好多選擇 我地揀完發現齋係飯都有好多隻 大家同朋友share可以食到多D種類喔😙🍗無骨海南雞飯💰72海南雞飯顧名思義就係好多塊無骨嫩雞同埋雞油飯!雞油飯好香 有辣椒醬 甜醬同埋蔥油可以撈飯 三種醬汁令整體口感好豐富 雞都好滑嫩 雞肉唔柴 仲有冬瓜湯🍗吉隆坡咖喱雞配椰漿飯💰70入面有好多配料 包括小魚乾 青瓜 半隻蛋 沙嗲醬 仲有一個薄餅塔🤣椰漿飯係想像中嘅鹹鹹的 一隻雞脾同雞扒都幾香口 咖哩味同椰漿飯幾match!🍛咖哩牛腩配蘭花飯💰70想睇下蘭花飯同椰漿飯有咩唔同 其實只係顏色上嘅差距 同埋好似冇咁鹹 其他配料都差唔多一樣 不過牛腩份量都幾大舊幾多下!🍖炸排骨拼沙嗲參參💰70炸排骨份量好多 沙嗲湯味都好濃烈 配上幼麵特別惹味!🧋拉茶熱嘅拉茶其實就係馬來式奶茶 上面有好多層泡泡 齋泡泡都有小小甜味 整體口感奶味比茶味多同港式奶茶都幾大差別 個人幾鍾意!整體來講呢度偏向食set lunch 不過想share都係可以的!大家可以叫唔同種類嘅主食交換試下😛📌 SEDAP惹味馬拉 (屯門)屯門屯隆街3
🍗無骨海南雞飯
💰72
🍗吉隆坡咖喱雞配椰漿飯
🍛咖哩牛腩配蘭花飯
🍖炸排骨拼沙嗲參參
💰70
炸排骨份量好多 沙嗲湯味都好濃烈 配上幼麵特別惹味!
🧋拉茶
📌 SEDAP惹味馬拉 (屯門)
屯門屯隆街3號屯門市廣場2期1樓30-31號舖